Πιστοποίηση μελανιών OEKO-TEX® & επιτυχής παρουσία στην έκθεση Heimtextil για την Mimaki

30 Ιανουαρίου 2015 | Νέα

Η Mimaki κέρδισε την πιστοποίηση OEKO-TEX® για απευθείας επαφή με το δέρμα για την σειρά μελανιών Sb300 & Sb53 sublimation transfer, ενώ είχε μια δυναμική παρουσία στην έκθεση Heimtextil της Φρανκφούρτης.

Τα κριτήρια του καταλόγου OEKO-TEX® προσφέρει στους κατασκευαστές της βιομηχανίας υφασμάτων και ρούχων την δυνατότητα επιστημονικής εκτίμησης για τυχόν βλαβερές ουσίες στα υφάσματα. Τα μελάνια με την πιστοποίηση OEKO-TEX® είναι κατάλληλα για χρήση όπου απαιτούνται υφάσματα ρουχισμού, διακόσμησης κ.α., φιλικά προς το δέρμα και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην αγορά της παραγωγής υφασμάτων.

Εμπιστοσύνη στα μελάνια

Η Mimaki κατάφερε να κερδίσει συγκεκριμένα την πιστοποίηση OEKO-TEX® Standard 100, product class Il. Αυτή αφορά υφάσματα και μελάνια που όταν χρησιμοποιούνται για εφαρμογές όπως σεντόνια, εσώρουχα, μπλουζάκια κ.α. ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας τους έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Ο ανεξάρτητος μηχανισμός εξέτασης και πιστοποίησης για προϊόντα που σχετίζονται με την κάθε στάδιο της παραγωγής υφασμάτων, επιβεβαιώνει ότι τα μελάνια πληρούν τις οικολογικές απαιτήσεις των μετρήσεων για προϊόντα που έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού REACH, Annex XVII, καθώς και την αμερικανική οδηγία που αφορά το συνολική περιεκτικότητα μόλυβδου σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά.

“Η άψογη ποιότητα των μελανιών μας είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό και βέβαια είμαστε ενθουσιασμένοι ότι το κέντρο ποιοτικής πιστοποίησης Nissenken τους απέδωσε το OEKO-TEX® Standard 100,” σχολίασε ο κύριος Mike Horsten, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της Mimaki Ευρώπης. “Οι πελάτες μας μπορούν να χρησιμοποιούν τα μελάνια άφοβα, γνωρίζοντας ότι πληρούν στο 100% τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.”

Η έκθεση Heimtextil – ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος σε ανάπτυξη

“Η πιστοποίηση μας άνοιξε τον δρόμο σε πολλές περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά”, προσθέτει ο κύριος Horsten.

“Η συμμετοχή μας μάλιστα στην έκθεση Heimtextil της Φρανκφούρτης, ήταν μια ένδειξη για εμάς ότι το ενδιαφέρον για ψηφιακή εκτύπωση σε εφαρμογές υφασμάτων αυξάνεται σημαντικά. Η ποιότητα που αποδίδει η ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος έχει εξελιχθεί σημαντικά σε τεχνολογικό επίπεδο και είναι εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον χάρης στην δυνατότητα παραγωγής υφασμάτων για δείγματα ή και μικρές παραγωγές κατά παραγγελία. Σημαντικές εταιρίες στον χώρο της μόδας τυπώνουν τα υφάσματα τους ψηφιακά, ώστε να διαφοροποιηθούν μέσα από εντυπωσιακά γραφικά limited edition στα ρούχα τους. Οι λύσεις της Mimaki ήδη χρησιμοποιούνται από σημαντικούς fashion designers και η πιστοποίηση πλέον προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και πρόσθετη αξία στις συλλογές τους.”

Στον τομέα των υφασμάτων επιπλώσεων, πάνω από 200 συμμετέχοντες παρακολούθησαν την παρουσίαση του κυρίου Horsten με θέμα “Γιατί ο τομέας των υφασμάτων εσωτερικής διακόσμησης θα περάσει στην ψηφιακή εποχή”, η οποία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενέπνευσε τους επαγγελματίες για την δημιουργική και επιχειρηματική ανάπτυξη της παραγωγής τους, ακολουθώντας την σύγχρονη ψηφιακή εποχή με μηχανήματα και μελάνια κορυφαίας απόδοσης και ποιότητας.

Τα μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους παρακάτω εκτυπωτές της Mimaki: TS500-1800, TX500-1800DS, TX500-1800B, CJV150-107, 130, 160, CJV300-130, 160, JV150-130, 160, JV300-130, 160, JV5-320DS, TS3-1600, TS5-1600AMF, TS34-1800A & TPC-1000.

Με την επιτυχή συμμέτοχη μας στην έκθεση Heimtextil και την πιστοποίηση OEKOTEX σηματοδοτούμε την ισχυρή μας θέση στην αγορά της ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι συνεχείς προσπάθειες μας για έρευνα και ανάπτυξη φέρνουν τις καλύτερες λύσεις της αγοράς και δείχνουν που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία στην ψηφιακή εκτύπωση. ”

Τηλεφωνήστε τώρα στο 210-6640511 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα

4 Μαΐου 2021
H Epilog Laser προσθέτει το Fusion Edge στην δημοφιλή της σειρά μηχανών χάραξης/κοπής Laser
Το νέο Fusion Edge διαθέτει γρήγορες, εύκολες και ακριβείς δυνατότητες τοποθέτησης γραφικών χάρης στην χρήση κάμερας και ταχύτητα χάραξης IPS 120 (3,05 m/s).
3 Απριλίου 2021
Ψηφιακή Εκτύπωση Υφάσματος: Εύκολα & Προσιτά με το νέο TS100-1600
Την νέα προσθήκη στην σειρά 100 της Mimaki αποτελεί ο εκτυπωτής sublimation transfer TS100-1600,  ιδανικός για τους επαγγελματίες που αναζητούν την είσοδο στην ψηφιακή εκτύπωση sublimation  ή μια νέα προσθήκη...
19 Ιανουαρίου 2021
Νέο Eco Router από την Comagrav
Η Comagrav είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες μηχανών CNC router & επίπεδων κοπτικών plotter για βιομηχανικές κατασκευές στους τομείς της διαφήμισης & συσκευασίας καθώς και επεξεργασίας ξύλου, υλικών...