Πιστοποίηση μελανιών OEKO-TEX® & επιτυχής παρουσία στην έκθεση Heimtextil για την Mimaki

30 Ιανουαρίου 2015 | Νέα

Η Mimaki κέρδισε την πιστοποίηση OEKO-TEX® για απευθείας επαφή με το δέρμα για την σειρά μελανιών Sb300 & Sb53 sublimation transfer, ενώ είχε μια δυναμική παρουσία στην έκθεση Heimtextil της Φρανκφούρτης.

Τα κριτήρια του καταλόγου OEKO-TEX® προσφέρει στους κατασκευαστές της βιομηχανίας υφασμάτων και ρούχων την δυνατότητα επιστημονικής εκτίμησης για τυχόν βλαβερές ουσίες στα υφάσματα. Τα μελάνια με την πιστοποίηση OEKO-TEX® είναι κατάλληλα για χρήση όπου απαιτούνται υφάσματα ρουχισμού, διακόσμησης κ.α., φιλικά προς το δέρμα και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην αγορά της παραγωγής υφασμάτων.

Εμπιστοσύνη στα μελάνια

Η Mimaki κατάφερε να κερδίσει συγκεκριμένα την πιστοποίηση OEKO-TEX® Standard 100, product class Il. Αυτή αφορά υφάσματα και μελάνια που όταν χρησιμοποιούνται για εφαρμογές όπως σεντόνια, εσώρουχα, μπλουζάκια κ.α. ένα μεγάλο μέρος της επιφάνειας τους έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Ο ανεξάρτητος μηχανισμός εξέτασης και πιστοποίησης για προϊόντα που σχετίζονται με την κάθε στάδιο της παραγωγής υφασμάτων, επιβεβαιώνει ότι τα μελάνια πληρούν τις οικολογικές απαιτήσεις των μετρήσεων για προϊόντα που έρχονται σε απευθείας επαφή με το δέρμα. Περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού REACH, Annex XVII, καθώς και την αμερικανική οδηγία που αφορά το συνολική περιεκτικότητα μόλυβδου σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά.

“Η άψογη ποιότητα των μελανιών μας είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό και βέβαια είμαστε ενθουσιασμένοι ότι το κέντρο ποιοτικής πιστοποίησης Nissenken τους απέδωσε το OEKO-TEX® Standard 100,” σχολίασε ο κύριος Mike Horsten, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της Mimaki Ευρώπης. “Οι πελάτες μας μπορούν να χρησιμοποιούν τα μελάνια άφοβα, γνωρίζοντας ότι πληρούν στο 100% τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.”

Η έκθεση Heimtextil – ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος σε ανάπτυξη

“Η πιστοποίηση μας άνοιξε τον δρόμο σε πολλές περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά”, προσθέτει ο κύριος Horsten.

“Η συμμετοχή μας μάλιστα στην έκθεση Heimtextil της Φρανκφούρτης, ήταν μια ένδειξη για εμάς ότι το ενδιαφέρον για ψηφιακή εκτύπωση σε εφαρμογές υφασμάτων αυξάνεται σημαντικά. Η ποιότητα που αποδίδει η ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος έχει εξελιχθεί σημαντικά σε τεχνολογικό επίπεδο και είναι εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον χάρης στην δυνατότητα παραγωγής υφασμάτων για δείγματα ή και μικρές παραγωγές κατά παραγγελία. Σημαντικές εταιρίες στον χώρο της μόδας τυπώνουν τα υφάσματα τους ψηφιακά, ώστε να διαφοροποιηθούν μέσα από εντυπωσιακά γραφικά limited edition στα ρούχα τους. Οι λύσεις της Mimaki ήδη χρησιμοποιούνται από σημαντικούς fashion designers και η πιστοποίηση πλέον προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και πρόσθετη αξία στις συλλογές τους.”

Στον τομέα των υφασμάτων επιπλώσεων, πάνω από 200 συμμετέχοντες παρακολούθησαν την παρουσίαση του κυρίου Horsten με θέμα “Γιατί ο τομέας των υφασμάτων εσωτερικής διακόσμησης θα περάσει στην ψηφιακή εποχή”, η οποία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενέπνευσε τους επαγγελματίες για την δημιουργική και επιχειρηματική ανάπτυξη της παραγωγής τους, ακολουθώντας την σύγχρονη ψηφιακή εποχή με μηχανήματα και μελάνια κορυφαίας απόδοσης και ποιότητας.

Τα μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους παρακάτω εκτυπωτές της Mimaki: TS500-1800, TX500-1800DS, TX500-1800B, CJV150-107, 130, 160, CJV300-130, 160, JV150-130, 160, JV300-130, 160, JV5-320DS, TS3-1600, TS5-1600AMF, TS34-1800A & TPC-1000.

Με την επιτυχή συμμέτοχη μας στην έκθεση Heimtextil και την πιστοποίηση OEKOTEX σηματοδοτούμε την ισχυρή μας θέση στην αγορά της ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι συνεχείς προσπάθειες μας για έρευνα και ανάπτυξη φέρνουν τις καλύτερες λύσεις της αγοράς και δείχνουν που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία στην ψηφιακή εκτύπωση. ”

Τηλεφωνήστε τώρα στο 210-6640511 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα

30 Ιουλίου 2020
Συντήρηση των εκτυπωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών
Οι εκτυπωτές της Mimaki ενσωματώνουν μια σειρά από λειτουργίες που βοηθούν στην συντήρηση  και κατ'επέκταση στην ομαλή λειτουργία τους. Για το διάστμα των καλοκαιρινών διακοπών, όπου συνήθως οι μηχανές τίθενται...
1 Ιουνίου 2020
Σας παρουσιάζουμε τον νέο DTG entry-level εκτυπωτή RICOH Ri-100!
Ιδανικό για τους επαγγελματίες που επιθυμούν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην εκτύπωση DTG ή για εκείνους που θα ήθελαν να προσθέσουν μια σειρά προϊόντων στην ήδη υπάρχουσα εκτυπωτική τους δραστηριότητα, το...
2 Απριλίου 2020
Συντήρηση των εκτυπωτών κατά τη διάρκεια παρατεταμένης πάυσης λειτουργίας
Οι εκτυπωτές της Mimaki ενσωματώνουν μια σειρά από λειτουργίες που βοηθούν στην συντήρηση  και κατ'επέκταση στην ομαλή λειτουργία τους. Για τις συνθήκες που αντμετωπίζουμε αυτή την περίοδο, όπου πολλοί επαγγελματίες...