JFX200-2513 Επίπεδος εκτυπωτής UV LED: Βραβευμένη τεχνολογία στην πρώτη γραμμή

VISCOM2014
20 Φεβρουαρίου 2015 | Νέα

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια επίπεδων εκτυπωτών UV LED της Mimaki, είναι το JFX200-2513, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Viscom στο Dusseldorf το 2013 και κυριαρχεί στην αγορά.

Χάρις στην τεχνολογία των λυχνιών LED, το JFX200-2513 είναι ένας οικονομικός εκτυπωτής με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας & φιλικότητα προς το περιβάλλον. Τυπώνει σε ποικίλα υλικά μεγέθους έως 2.5m x 1.3m και πάχους έως 50 mm, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε ταχύτητα έως 25m2/ώρα.

Με επιλογή ανάμεσα σε δύο τύπους μελανιού ανάλογα την εφαρμογή καθώς και επιλογή για λευκό μελάνι και διαφανές βερνίκι το JFX200 -2513 είναι ιδανικό για δημιουργικές εφαρμογές σε πολλές διαφορετικές αγορές όπως επιγραφοποιία, large format εκτυπώσεις, κατασκευή σταντ & σημάνσεων, συσκευασία, εκτύπωση διαφημιστικών αντικειμένων καθώς και αναπαραγωγή έργων τέχνης και διακόσμηση εσωτερικών / εξωτερικών χώρων.

 Σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς εκθέσεις

Οι διακρίσεις του JFX200 -2513 μέσα στο 2014 καθώς οι πληθώρα των εγκαταστάσεων αποδεικνύουν την εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής του εκτυπωτή.

Στην έκθεση FESPA 2014 στο Μόναχο, διακρίθηκε ως ο Καλύτερος Επίπεδος Εκτυπωτής έως €200Κ από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Τύπου (EDP Awards) ενώ στην έκθεση Viscom της Φρανκφούρτης κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Εκτυπωτή Large Format 2014.

Τα βραβεία παρέλαβε ο κύριος Mike Horsten, γενικός μάρκετινγκ Manager της Mimaki Ευρώπης:

“Μας τιμά ιδιαιτέρως να αναγνωριζόμαστε για ακόμα μια φορά από τον οργανισμό EDP για την προσπάθεια μας να φέρνουμε καινοτόμα προϊόντα στην αγορά των ψηφιακών εκτυπώσεων, τα οποία δίνουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στους πελάτες και την αγορά γενικότερα. Το JFX200-2513 προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης μέσα από μια οικονομική επένδυση. Παραλάβαμε το πρώτο βραβείο για τον καλύτερο UV επίπεδο εκτυπωτή στην FESPA 2013 του Λονδίνου για την μεγάλη μας πλατφόρμα JFX500-2131, οπότε τώρα με το δεύτερο αυτό βραβείο για την μικρότερη έκδοση του εκτυπωτή αποδεικνύουμε την αφοσίωσή και ανάπτυξή μας σε αυτό το κομμάτι της αγοράς εκτυπώσεων.

 

Viscom Winner Logo

“Στην Viscom 2014 επικεντρωθήκαμε στο πως η τεχνολογία μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις ή και να δώσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά. Το δεύτερο αυτό βραβείο που κερδίζει το JFX200-2513 αντιπροσωπεύει αυτή μας την προσέγγιση και αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα για μια έκθεση, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη για εμάς.”

Και προσθέτει: “Καθώς το παραγωγικό περιβάλλον αναπτύσσεται προς πολλαπλές κατευθύνσεις, η Mimaki αντιλαμβάνεται την ανάγκη των πελατών για ποικίλες λύσεις στις επενδύσεις τους. Γι’ αυτόν τον λόγο τα προϊόντα μας καλύπτουν ευρύτατο φάσμα εφαρμογών της αγοράς και διαρκώς εξελισσόμαστε προσφέροντας καινοτόμες λύσεις.”

Ανάπτυξη μέσα από μια απόλυτα συμφέρουσα επένδυση

Η πιο πρόσφατη εγκατάσταση του JFX200-2513 έγινε στην εταιρία Signs & Labels Hereford Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και με στόχο η εταιρία να αναπτυχθεί σε νέες αγορές με την εκτύπωση υλικών όπως το ξύλο. Η Signs & Labels Hereford ιδρύθηκε το 1999 και έχει εξελιχθεί ως ένα από τους βασικότερους προμηθευτές γραφικών και display στην περιοχή του Hereford. Η επιτυχία της στηρίχθηκε στην σκληρή δουλειά και την δέσμευση της εταιρίας να παρέχει ποιότητα σε συνδυασμό με τακτικές επενδύσεις σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η εταιρία παρέχει λύσεις σε ποικίλους τομείς συμπεριλαμβανομένων παντός τύπου επιγραφές, pop-up displays και ντύσιμο αυτοκινήτων.

SMGG-Mimaki-JFX200Στην αρχή του 2014, η εταιρία ξεκίνησε την έρευνα αγοράς για έναν νέο επίπεδο εκτυπωτή που θα συμπλήρωνε τον ήδη υπάρχων roll-to-roll για να διευρυνθούν οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Αφού εξέτασαν τις επιλογές που είχαν, η εταιρία κατέληξε στο JFX200-2513 χάρης στην πολύτιμη βοήθεια της Mimaki & του αντιπροσώπου για την ακριβή κατανόηση και καταγραφή των ανάγκην που έχει.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε επίσης το γεγονός ότι ο εκτυπωτής ενσωματώνει λάμπες LED, οι οποίες όχι μόνο είναι πιο οικονομικές & έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις κοινές λάμπες UV αλλά παράγουν σαφώς λιγότερη θερμότητα κι έτσι ευαίσθητα υλικά όπως π.χ. το Corex, τυπώνονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο κύριος John Hughes, Διευθύνων σύμβουλος της Hereford Signs & Labels χαρακτηριστικά αναφέρει: “Το Mimaki JFX200-2513 είναι μια ιδιαίτερα στιβαρή και ταυτόχρονα ευέλικτη μηχανή, η οποία μας δίνει δυνατότητα εκτύπωσης στην πρακτική για την αγορά διάσταση 2.5m x 1.3m και σε πάχη έως 5cm με πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Και συμπληρώνει: “Με το νέο Mimaki έχουμε μειώσει σημαντικά τον χρόνο παραγωγής μας, ενώ καταργώντας πια την επικόλληση αυτοκόλλητου σε άκαμπτα υλικά στοχεύσαμε επιτυχώς σε νέες αγορές τυπώνοντας υλικά όπως ξύλο, πλαστικό & μέταλλα. Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας μας επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες για να διασφαλίσουμε τις λύσεις για τις απαιτήσεις των πελατών μας αλλά και για να τους δώσουμε και νέες προοπτικές από πλευράς μας. Η Mimaki, ακολουθώντας την φιλοσοφία της συνεχούς τεχνολογικής ανάπτυξης, θα είναι σίγουρα η πρώτη μας επιλογή για να καλύψουμε αυτές μας τις ανάγκες.

 

Σχετικά Άρθρα

14 Οκτωβρίου 2020
Η Mimaki παρούσα στην διαδικτυακό εκθεσιακό event Innovate Textile & Apparel
H Mimaki Europe παρουσιάζει όλες τις τελευταίες της καινοτομίες στον τομέα του textile printing μέσα από το Innovate Textile & Apparel Trade Show (15-30 Οκτωβρίου 2020). Όπως σε μια παραδοσιακή επίσκεψη...
13 Σεπτεμβρίου 2020
H Mimaki περνάει στην «υβριδική» εποχή & καινοτομεί με τον TX300P-1800 MkII
Το Mimaki Tx300P-1800 MkII είναι ιδανικό για μικρού/μεσαίου μεγέθους παραγωγές με απαιτήσεις για ευελιξία. Πώς μπορεί κανείς να διαφοροποιηθεί στον σημερινό κόσμο της ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος? Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε,...
30 Ιουλίου 2020
Συντήρηση των εκτυπωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών
Οι εκτυπωτές της Mimaki ενσωματώνουν μια σειρά από λειτουργίες που βοηθούν στην συντήρηση  και κατ'επέκταση στην ομαλή λειτουργία τους. Για το διάστμα των καλοκαιρινών διακοπών, όπου συνήθως οι μηχανές τίθενται...