Νέο μελάνι & primer για τους UV LED εκτυπωτές της Mimaki

primer
21 Νοεμβρίου 2011 | Νέα

Η Mimaki ανακοινώνει την διάθεση του νέου μελανιού LF-140 και του νέου inkjet primer PR-100 για τους UV LED εκτυπωτές της.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Ομαλή διαβάθμιση χρωμάτων στην εξαχρωμία Το νέο μελάνι LF-140 διατίθεται σε CMYK καθώς και Light Cyan (Lc) & Light Magenta (Lm). Έτσι σε ανοιχτόχρωμες εκτυπώσεις ή θέματα όπου υπάρχει διαβάθμιση χρωμάτων, μειώνεται το φαινόμενο απότομης αλλαγής των τόνων ή της κουκίδας και η απόδοση είναι υψηλής ακρίβειας με ρεαλιστικό, φωτογραφικό αποτέλεσμα.
 • Προστιθέμενη αξία με το λευκό μελάνι και το διαφανές βερνίκι Το νέο UV μελάνι παράγεται και σε λευκό χρώμα, το οποίο επιτρέπει εκτυπώσεις σε διαφανή υλικά, τα οποία συναντώνται για παράδειγμα σε εύκαμπτες συσκευασίες ή ορισμένες εφαρμογές επιγραφών. Επιπλέον, το LF-140 μπορεί να συνδυαστεί με το διαφανές βερνίκι LF-100 για την δημιουργία ανάγλυφων ή εντυπωσιακών γυαλιστερών/ματ εφέ, τα οποία προσδίδουν αξία στο τελικό αποτέλεσμα.
 • Μελάνι με εύκαμπτες ιδιότητες για εύκολη επεξεργασία μετά την εκτύπωση Οι εύκαμπτες ιδιότητες του LF-140 επιτρέπουν μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, οι οποίες περιλαμβάνουν την πίκμανση (π.χ. κουτιά συσκευασίας) και εφαρμογές όπου απαιτείται η κύρτωση του υλικού.
 • Λειτουργία αυτόματης επίστρωσης primer PR-100
  Τα υλικά που συνήθως είναι ακατάλληλα για εκτύπωση με μελάνια UV μπορούν να εκτυπωθούν με την χρήση ενός primer, το οποίο επιτρέπει την καλύτερη πρόσφυση των μελανιών στα υλικά αυτά. Με την λειτουργία αυτόματης επίστρωσης, το primer PR-100 εφαρμόζεται μέσα από ένα ανεξάρτητο σύστημα inkjet, απλοποιώντας την μέχρι τώρα διαδικασία χειροκίνητης εφαρμογής.
  Το νέο primer PR-100, διατίθεται σε κασέτες 220 και 600 ml, οι οποίες απλά τοποθετούνται στην κατάλληλη θύρα του μηχανήματος και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το μελάνια LF-140 και LH-100*.
  *Το PR-100 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους εκτυπωτές UJF-3042 και UJV-160.
 • Ταυτόχρονη εφαρμογή primer & χρωμάτων Για την εφαρμογή του primer δεν απαιτείται επιπλέον χρόνος εκτύπωσης, καθώς εφαρμόζεται ταυτόχρονα με τα χρώματα κατά την διάρκεια της εκτύπωσης, συμβάλλοντας στην πιο αποδοτική ροή της εργασίας.
 • Τοπική εφαρμογή primer Η λειτουργία της αυτόματης επίστρωσης primer μπορεί να γίνει ακόμα και σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες περιοχές του θέματος. Έτσι, το primer εφαρμόζεται μόνο όπου είναι απαραίτητο κι όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια του υλικού προς εκτύπωση.
 • Αποτέλεσμα εκτύπωσης με την χρήση primer PR-100, ανάλογα με το υλικό και το μελάνι
Σε συνδυασμό με
LH-100LH-140
Ακατέργαστο PETΚαλόΚαλό
ΑκρυλικόΚαλόΚαλό
GlassΚαλόΚαλό
SUSΜη ικανοποιητικόΚαλό
AluminiumΚαλόΚαλό
BrassΜέτριοΜέτριο
CopperΚαλόΚαλό
EpoxyΜέτριοΚαλό
NylonΜέτριοΚαλό

 

Σημείωση: Τα παραπάνω αποτελέσματα βασίζονται σε μετρήσεις της Mimaki και δεν αποτελούν εγγύηση. Συνίσταται πάντα η δοκιμή στο εκάστοτε υλικό, πριν την εκτύπωση.

Τρεις διαφορετικοί τύποι μελανιών UV

Οι χρήστες των εκτυπωτών UV LED της Mimaki έχουν πλέον την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στους παρακάτω τρεις διαφορετικούς τύπους μελανιού ανάλογα με την εφαρμογή. Και οι τρεις τύποι διατίθενται σε κασέτες των 220ml ή σε εύκαμπτες συσκευασίες των 600ml για καθεμία από τις οποίες απαιτείται μια κενή κασέτα, η οποία επαναχρησιμοποιείται με την αντικατάσταση της εύκαμπτης συσκευασίας όταν το μελάνι τελειώσει.

LH-100LF-200LF-140
ΧαρακτηριστικάΥψηλή αντοχή σε διαλύτες και χημικά χάρης στην υψηλή του πυκνότητα. Εξαιρετική χρωματική απόδοση. Ιδανικό για άκαμπτα υλικά, ή για περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται αναδίπλωση ή κάμψη του υλικού μετά την εκτύπωση.Εύκαμπτες ιδιότητες και δεν «σπάει» ακόμα κι όταν το εκτυπωμένο υλικό εφαρμόζεται σε καμπύλες επιφάνειες Ιδανικό για POP, εύκαμπτες συσκευασίες κ.α.Σημαντική διαβάθμιση των χρωμάτων στην εξαχρωμία χωρίς έντονο το φαινόμενο της κουκίδας. Πιο εύκαμπτο σε σχέση με το LH-100, επομένως λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί «σπάσιμο» μετά την εκτύπωση.
Διαθέσιμα χρώματαlh100lf200lf140

C = Cyan, M = Magenta, Y = Yellow, K = Black, Lc = Light Cyan, Lm = Light Magenta, W = White, Cl = Clear, Pr = Inkjet Primer

• Οι εύκαμπτες ιδιότητες του LF-200 ink διακυμαίνονται ανάλογα με το υλικό εκτύπωσης, γι’ αυτό συνίσταται δοκιμή.
• Με την επιλογή του LF-200 ink, το διαφανές βερνίκι και το primer δεν είναι διαθέσιμα.
• Το σετ μελανιών LF-140 δεν συμπεριλαμβάνει διαφανές βερνίκι. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί το διαφανές από την σειρά LH-100.

Το νέο μελάνι LF-140 & το νέο primer PR-100 χρησιμοποιούνται από τους παρακάτω UV LED εκτυπωτές:

UJF-3042FX

JFX-1631/1615plus


 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6640511 ή στείλτε μας email στο info@daltec.gr.

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.