Η Mimaki παρουσιάζει τον UV εκτυπωτή UJF-3042FX

4 Απριλίου 2013 | Νέα

Μετά την εισαγωγή στην αγορά του UV LED εκτυπωτή UJF-3042 τον Φεβρουάριο του 2010, η Mimaki τώρα παρουσιάζει την έκδοση, UJF-3042FX, με λυχνίες UV LED, νέα μελάνια UV και νέο primer, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες του μηχανήματος και κατ’ επέκταση τις δημιουργικές εφαρμογές των επαγγελματιών στην ψηφιακή εκτύπωση.

  UJF-3042FX Logo

Τεχνολογία UV LED

Το UJF-3042FX δίνει την δυνατότητα εκτύπωσης σε επίπεδες επιφάνειες μεγέθους έως A3 (30 x 42 cm) καθώς και σε υλικά πάχους έως 5 cm. Η χρήση της τεχνολογίας UV LED προσφέρει το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσφυσης του μελανιού πάνω στην επιφάνεια εκτύπωσης. Οι λυχνίες UV LED δεν λειτουργούν με μεγάλες θερμοκρασίες κι έτσι καθίσταται δυνατή η εκτύπωση σχεδόν σε κάθε υλικό, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ευαισθησία στην θερμότητα, όπως η ρητίνη, το ξύλο, το δέρμα κ.α.

Η πρόσφυση του μελανιού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε υλικού προς εκτύπωση. Σε μερικές περιπτώσεις συνίσταται η χρήση ενός primer πριν την εκτύπωση για την βελτίωση της πρόσφυσης. Το UJF-3042FX ενσωματώνει την λειτουργία αυτόματης επίστρωσης primer για αυτά τα υλικά.

Πρόσθετη αξία στις εκτυπώσεις με το λευκό και το διάφανο μελάνι

Η εκτύπωση με λευκό και διαφανές μελάνι, προσθέτει αξία στα εκτυπωμένα προϊόντα. Είτε με εκτύπωση λευκού υποστρώματος είτε με χρήση του λευκού μετά την εκτύπωση των υπόλοιπων χρωμάτων, η συνολική χρωματική απόδοση είναι ιδιαίτερα ζωντανή, ειδικά σε χρωματιστά ή διαφανή υλικά. Το τοπικό UV με το διαφανές βερνίκι, καθώς και η κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας με βερνίκι, αποδίδουν εντυπωσιακά ανάγλυφα αποτελέσματα στην εκτύπωση. Έτσι, οι άλλοτε χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασίες εκτύπωσης απλοποιούνται.
Το διαφανές βερνίκι δεν διατίθεται για τα μελάνια LF-200.

Πρόσθετες εφαρμογές

Εικόνες, φωτογραφίες καθώς και κείμενα που μπορούν να ενσωματωθούν σε δώρα, ονομαστικές πλακέτες, προσωπικά αξεσουάρ, καθώς και σε χαρτί και μεμβράνες, δημιουργούν την δυνατότητα της προσωποποίησης και δημιουργίας του ιδιαιτέρου και μοναδικού, τα οποία ενθουσιάζουν τους τελικούς πελάτες και εντυπωσιάζουν. Επιπλέον, η εκτύπωση σε μεμβράνες και χαρτόνια δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εύκαμπτων και άκαμπτων αντίστοιχα πρωτοτύπων συσκευασίας, απλοποιώντας έτσι σημαντικά την ροή της εργασίας των σχεδιαστών. Άκαμπτες ετικέτες μπορούν επίσης να παραχθούν εύκολα με το νέο UJF-3042FX.

samples

 

 

 

Λειτουργία αυτόματης επίστρωσης primer

Η αυτόματη επίστρωση, η οποία δημιουργείται στην επιφάνεια των υλικών επιτρέπει την καλύτερη πρόσφυση των μελανιών. Τα υλικά που συνήθως είναι ακατάλληλα για εκτύπωση με μελάνια UV μπορούν να εκτυπωθούν με την χρήση ενός primer. Ενώ συνήθως η εφαρμογή του primer γίνεται χειροκίνητα, το UJF-3042FX ενσωματώνει μια αυτόματη λειτουργία, με την οποία το primer εφαρμόζεται μέσα από ένα ανεξάρτητο σύστημα inkjet. Το νέο primer PR-100, διατίθεται σε κασέτες 220 και 600 ml, οι οποίες απλά τοποθετούνται στην κατάλληλη θύρα του μηχανήματος.

  1. Ταυτόχρονη εφαρμογή primer & χρωμάτων Για την εφαρμογή του primer δεν απαιτείται επιπλέον χρόνος εκτύπωσης, καθώς εφαρμόζεται ταυτόχρονα με τα χρώματα κατά την διάρκεια της εκτύπωσης, συμβάλλοντας στην πιο αποδοτική ροή της εργασίας. Τα υλικά που συνήθως είναι ακατάλληλα για εκτύπωση με μελάνια UV μπορούν να εκτυπωθούν με την χρήση ενός primer.
    Κατά την εκτύπωση με χρήση primer και λευκού ή διαφανούς μελανιού η ταχύτητα παραγωγής μειώνεται κατά περίπου 50%.
  2. Τοπική εφαρμογή primer Η λειτουργία της αυτόματης επίστρωσης primer μπορεί να γίνει ακόμα και σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες περιοχές του θέματος. Έτσι, το primer εφαρμόζεται μόνο όπου είναι απαραίτητο κι όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια του υλικού προς εκτύπωση.primer
  3. Αποτέλεσμα εκτύπωσης με την χρήση primer PR-100, ανάλογα με το υλικό και το μελάνι

 

Σε συνδυασμό με
LH-100LH-140
Ακατέργαστο PETΚαλόΚαλό
ΑκρυλικόΚαλόΚαλό
GlassΚαλόΚαλό
SUSΜη ικανοποιητικόΚαλό
AluminiumΚαλόΚαλό
BrassΜέτριοΜέτριο
CopperΚαλόΚαλό
EpoxyΜέτριοΚαλό
NylonΜέτριοΚαλό

 

Σημείωση: Τα παραπάνω αποτελέσματα βασίζονται σε μετρήσεις της Mimaki και δεν αποτελούν εγγύηση. Συνίσταται πάντα η δοκιμή στο εκάστοτε υλικό, πριν την εκτύπωση.

Τρεις διαφορετικοί τύποι μελανιών UV

Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στους παρακάτω τρεις διαφορετικούς τύπους μελανιού ανάλογα με την εφαρμογή. Και οι τρεις τύποι διατίθενται σε κασέτες των 220ml ή σε εύκαμπτες συσκευασίες των 600ml για καθεμία από τις οποίες απαιτείται μια κενή κασέτα, η οποία επαναχρησιμοποιείται με την αντικατάσταση απλά της εύκαμπτης συσκευασίας όταν το μελάνι τελειώσει.

LH-100LF-200LF-140
ΧαρακτηριστικάΥψηλή αντοχή σε διαλύτες και χημικά χάρης στην υψηλή του πυκνότητα. Εξαιρετική χρωματική απόδοση. Ιδανικό για άκαμπτα υλικά, ή για περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται αναδίπλωση ή κάμψη του υλικού μετά την εκτύπωση.Εύκαμπτες ιδιότητες και δεν «σπάει» ακόμα κι όταν το εκτυπωμένο υλικό εφαρμόζεται σε καμπύλες επιφάνειες Ιδανικό για POP, εύκαμπτες συσκευασίες κ.α.Σημαντική διαβάθμιση των χρωμάτων στην εξαχρωμία χωρίς έντονο το φαινόμενο της κουκίδας. Πιο εύκαμπτο σε σχέση με το LH-100, επομένως λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί «σπάσιμο» μετά την εκτύπωση.
Διαθέσιμα χρώματαlh100lf200lf140

C = Cyan, M = Magenta, Y = Yellow, K = Black, Lc = Light Cyan, Lm = Light Magenta, W = White, Cl = Clear, Pr = Inkjet Primer
• Οι εύκαμπτες ιδιότητες του LF-200 ink διακυμαίνονται ανάλογα με το υλικό εκτύπωσης, γι’ αυτό συνίσταται δοκιμή.
• Με την επιλογή του LF-200 ink, το διαφανές βερνίκι και το primer δεν είναι διαθέσιμα.
• Το σετ μελανιών LF-140 δεν συμπεριλαμβάνει διαφανές βερνίκι. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί το διαφανές από την σειρά LH-100.

Λειτουργία ανάκτησης των ακροφύσιων για μείωση του χρόνου παραγωγής

Με την νέα απλή λειτουργία ανάκτησης των ακροφύσιων (nozzle recovery), η εκτύπωση συνεχίζεται κανονικά χωρίς να επηρεάζει την παραγωγή.

Βασικά χαρακτηριστικά

UJF-3042FX
Τύπος κεφαλήςPiezo-ηλεκτρική
Μέγιστη επιφάνεια εκτύπωσης300×420 mm
Ανάλυση εκτύπωσης720 x 600 dpi, 1440 x 1200 dpi
ΜελάνιαΤύποςLH-100C/M/Y/K/W/Cl
LF-200C/M/Y/K/W
LF-140C/M/Y/K/Lc/Lm/W
Συσκευασίακασέτα 220cc / 600cc primer PR-100
ΥλικάΤύποςΈυκαμπτα / άκαμπτα
Βάροςμέχρι 5Kg
Πάχοςμέχρι 5cm
Τύπος λυχνιώνUV LED
ΣύνδεσηUSB 2.0
Τροφοδοσία220V, 50/60Hz, έως 500VA
Εξωτερικές διαστάσεις
(πλάτος x μήκος x ύψος)
1.200x970x770 mm
Βάρος113kg

 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6640511 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.