Βραβείο Καλύτερου Roll-to-Roll Εκτυπωτή για το Mimaki UJV100-160 από τον EDP

15 Δεκεμβρίου 2020 | Νέα

Η Mimaki Ευρώπης κορυφαίος κατασκευαστής εκτυπωτικών συστημάτων wide-format inkjet και κοπτικών plotter ανακοινώνει την βράβευση του UV LED εκτυπωτή UJV100-160 ως «Καλύτερος RolltoRoll Εκτυπωτής έως 170cm» από τον οργανισμό European Digital Press Association (EDP).

Η απονομή του βραβείου συμπίπτει με την επίσημη ανακοίνωση της διαθεσιμότητας αυτής της ιδιαίτερα ποιοτικής και παραγωγικής λύσης στην Ευρωπαϊκή μόλις πριν μερικές ημέρες. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον εκτυπωτή UJV100-160 οικονομικό, αξιόπιστο και εύκολο στην χρήση, είναι κι αυτά που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο για την βράβευσή του από το επιτελείο του EDP.

Η τεχνική επιτροπή του EDP αναφέρει: “Η Mimaki προσφέρει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική μηχανή UV με ταχύτητες έως 23m2/h. Ο εκτυπωτής δεν προσφέρει μόνο τα βασικά χρώματα CMYK αλλά διαθέτει και την επιλογή για λευκό μελάνι και διαφανές βερνίκι. Ταυτόχρονα, το νέο καινοτόμο σύστημα ελέγχου τοποθέτησης της κουκίδας και τροφοδοσίας του υλικού – κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet– ενισχύει την ποιότητα των γραφικών.

Το UJV100-160 είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός entry level εκτυπωτής, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της UV τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Mimaki σε μια ανταγωνιστική τιμή.”

Το UJV100-160 τυπώνει ευρεία γκάμα υλικών, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών φιλμ, υφασμάτων και υλικών χωρίς επίστρωση, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εφαρμογές, όπως πόστερ, POP displays,σημάνσεις με υφάσματα, αυτοκόλλητα, γραφικά βιτρινών, ταπετσαρίες τοίχου κ.α.

Ο εκτυπωτής διαθέτει δύο νέες κεφαλές εκτύπωσης καθώς και το νέο σύστημα DAS (Dot Adjustment System). Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει σωστή τοποθέτηση κουκίδας σε συνδυασμό με σωστή τροφοδοσία του υλικού για την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί χρόνο και μειώνει τα πιθανά χειροκίνητα λάθη του χειριστή.

Προσφέροντας περεταίρω εξοικονόμηση χρόνου, το UJV100-160 τυπώνει σε μέγιστη ταχύτητα 23m2/h με μελάνια τεχνολογίας UV, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν βλαβερές οργανικές πτητικές ενώσεις (VOCs). Τα μελάνια σταθεροποιούνται αμέσως μετά την εκτύπωση, εξαλείφοντας τον χρόνο αναμονής στεγνώματος που απαιτούνται στις εκτυπώσεις με μελάνια solvent ή νερού. Η άμεση επεξεργασία και εφαρμογή των γραφικών καθίσταται δυνατή αμέσως μετά την εκτύπωση, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής και επιτρέποντας στους επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικούς χρόνους παράδοσης.

Το UJV100-160 αποτελεί μια πολύπλευρη, στιβαρή και αποτελεσματική λύση για τους επαγγελματίες των εκτυπώσεων που ψάχνουν νέες λύσεις στην UV τεχνολογία, διευρύνοντας τις δυνατότητές,” αναφέρει ο κύριος Ronald van den Broek, General Sales Manager στην Mimaki Europe. “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι η ποιότητα και η παραγωγικότητα του εκτυπωτή αναγνωρίζεται από τον οργανισμό EDP και χαιρόμαστε που αυτόν τον μήνα διαθέτουμε την λύση αυτή στην αγορά, προσφέροντας στους πελάτες μας μια νέα καινοτομία, σχεδιασμένη για να δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες.”

Σχετικά Άρθρα

4 Μαΐου 2021
H Epilog Laser προσθέτει το Fusion Edge στην δημοφιλή της σειρά μηχανών χάραξης/κοπής Laser
Το νέο Fusion Edge διαθέτει γρήγορες, εύκολες και ακριβείς δυνατότητες τοποθέτησης γραφικών χάρης στην χρήση κάμερας και ταχύτητα χάραξης IPS 120 (3,05 m/s).
3 Απριλίου 2021
Ψηφιακή Εκτύπωση Υφάσματος: Εύκολα & Προσιτά με το νέο TS100-1600
Την νέα προσθήκη στην σειρά 100 της Mimaki αποτελεί ο εκτυπωτής sublimation transfer TS100-1600,  ιδανικός για τους επαγγελματίες που αναζητούν την είσοδο στην ψηφιακή εκτύπωση sublimation  ή μια νέα προσθήκη...
19 Ιανουαρίου 2021
Νέο Eco Router από την Comagrav
Η Comagrav είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες μηχανών CNC router & επίπεδων κοπτικών plotter για βιομηχανικές κατασκευές στους τομείς της διαφήμισης & συσκευασίας καθώς και επεξεργασίας ξύλου, υλικών...