Βραβείο Καλύτερου Roll-to-Roll Εκτυπωτή για το Mimaki UJV100-160 από τον EDP

15 Δεκεμβρίου 2020 | Νέα

Η Mimaki Ευρώπης κορυφαίος κατασκευαστής εκτυπωτικών συστημάτων wide-format inkjet και κοπτικών plotter ανακοινώνει την βράβευση του UV LED εκτυπωτή UJV100-160 ως «Καλύτερος RolltoRoll Εκτυπωτής έως 170cm» από τον οργανισμό European Digital Press Association (EDP).

Η απονομή του βραβείου συμπίπτει με την επίσημη ανακοίνωση της διαθεσιμότητας αυτής της ιδιαίτερα ποιοτικής και παραγωγικής λύσης στην Ευρωπαϊκή μόλις πριν μερικές ημέρες. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον εκτυπωτή UJV100-160 οικονομικό, αξιόπιστο και εύκολο στην χρήση, είναι κι αυτά που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο για την βράβευσή του από το επιτελείο του EDP.

Η τεχνική επιτροπή του EDP αναφέρει: “Η Mimaki προσφέρει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική μηχανή UV με ταχύτητες έως 23m2/h. Ο εκτυπωτής δεν προσφέρει μόνο τα βασικά χρώματα CMYK αλλά διαθέτει και την επιλογή για λευκό μελάνι και διαφανές βερνίκι. Ταυτόχρονα, το νέο καινοτόμο σύστημα ελέγχου τοποθέτησης της κουκίδας και τροφοδοσίας του υλικού – κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet– ενισχύει την ποιότητα των γραφικών.

Το UJV100-160 είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός entry level εκτυπωτής, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της UV τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Mimaki σε μια ανταγωνιστική τιμή.”

Το UJV100-160 τυπώνει ευρεία γκάμα υλικών, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών φιλμ, υφασμάτων και υλικών χωρίς επίστρωση, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εφαρμογές, όπως πόστερ, POP displays,σημάνσεις με υφάσματα, αυτοκόλλητα, γραφικά βιτρινών, ταπετσαρίες τοίχου κ.α.

Ο εκτυπωτής διαθέτει δύο νέες κεφαλές εκτύπωσης καθώς και το νέο σύστημα DAS (Dot Adjustment System). Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει σωστή τοποθέτηση κουκίδας σε συνδυασμό με σωστή τροφοδοσία του υλικού για την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί χρόνο και μειώνει τα πιθανά χειροκίνητα λάθη του χειριστή.

Προσφέροντας περεταίρω εξοικονόμηση χρόνου, το UJV100-160 τυπώνει σε μέγιστη ταχύτητα 23m2/h με μελάνια τεχνολογίας UV, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν βλαβερές οργανικές πτητικές ενώσεις (VOCs). Τα μελάνια σταθεροποιούνται αμέσως μετά την εκτύπωση, εξαλείφοντας τον χρόνο αναμονής στεγνώματος που απαιτούνται στις εκτυπώσεις με μελάνια solvent ή νερού. Η άμεση επεξεργασία και εφαρμογή των γραφικών καθίσταται δυνατή αμέσως μετά την εκτύπωση, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής και επιτρέποντας στους επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικούς χρόνους παράδοσης.

Το UJV100-160 αποτελεί μια πολύπλευρη, στιβαρή και αποτελεσματική λύση για τους επαγγελματίες των εκτυπώσεων που ψάχνουν νέες λύσεις στην UV τεχνολογία, διευρύνοντας τις δυνατότητές,” αναφέρει ο κύριος Ronald van den Broek, General Sales Manager στην Mimaki Europe. “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι η ποιότητα και η παραγωγικότητα του εκτυπωτή αναγνωρίζεται από τον οργανισμό EDP και χαιρόμαστε που αυτόν τον μήνα διαθέτουμε την λύση αυτή στην αγορά, προσφέροντας στους πελάτες μας μια νέα καινοτομία, σχεδιασμένη για να δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες.”

Σχετικά Άρθρα

15 Νοεμβρίου 2020
Νέα σειρά εκτυπωτών roll-to-roll ‘100 Series’: Υψηλή Ποιότητα, Υψηλή Παραγωγικότητα, Χαμηλό Κόστος
Η Mimaki Ευρώπης παρουσιάζει την νέα σειρά οικονομικών roll-to-roll inkjet εκτυπωτικών “100 Series”, – τον UV LED εκτυπωτή UJV100-160 και τον solvent JV100-160. Οι δύο εκτυπωτές επιτυγχάνουν υψηλή ποιότητα και...
13 Νοεμβρίου 2020
Νέα Ταινία Μεταφοράς από την ORAFOL: ORATAPE® MT82
Η οικογένεια ταινιών μεταφοράς της Orafol ORATAPE διευρύνεται με μια νέα προσθήκη: ORATAPE® MT82. Η νέα, χάρτινη ταινία μεταφοράς ξεχωρίζει χάρης στις άριστες ιδιότητες εφαρμογής της, με ή χωρίς την...
14 Οκτωβρίου 2020
Η Mimaki παρούσα στην διαδικτυακό εκθεσιακό event Innovate Textile & Apparel
H Mimaki Europe παρουσιάζει όλες τις τελευταίες της καινοτομίες στον τομέα του textile printing μέσα από το Innovate Textile & Apparel Trade Show (15-30 Οκτωβρίου 2020). Όπως σε μια παραδοσιακή επίσκεψη...