Η Mimaki παρουσιάζει τον νέο inkjet εκτυπωτή για απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα στην έκθεση ITMA 2015

4 Νοεμβρίου 2015 | Νέα

 Iδανικός για γρήγορη, υψηλής ποιότητας εκτύπωση δειγμάτων ή μικρών παραγωγών.

Η Mimaki, κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία ψηφιακών εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους, ανακοινώνει την παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου inkjet εκτυπωτή στην έκθεση ITMA 2015, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας, μεταξύ 12 και 19 Νοεμβρίου 2015. Η ITMA αποτελεί την πιο καταξιωμένη διεθνή έκθεση για μηχανήματα επεξεργασίας υφασμάτων, όπου κορυφαίες εταιρίες του χώρου συναντούνται παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις και τις τάσεις του μέλλοντος.

Στο περίπτερο της Mimaki, C104 στην αίθουσα 18, θα παρουσιαστεί ο Mimaki TX300P-1800, ένας καινοτόμος εκτυπωτής rolltoroll, πλάτους 1.8m για απευθείας εκτύπωση πάνω στο ύφασμα. Ο προκάτοχος του, το Tx2-1600, έχει χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση υφασμάτων παγκοσμίως τα τελευταία 14 χρόνια.

“Το TX300P-1800 είναι σχεδιασμένο για να καλύψει ανάγκες της αγοράς για μικρές παραγωγές, γρήγορους χρόνους παράδοσης και την δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη παραγωγή δειγμάτων,” αναφέρει ο κύριος Mike Horsten, Γενικός Διευθυντής Marketing της Mimaki Ευρώπης. “Έχουμε επίγνωση της αλλαγής στην παραγωγή υφασμάτων από την αναλογική στην ψηφιακή μέθοδο και από κεντρικές μονάδες παραγωγής σε περισσότερες μικρότερες μονάδες. Οραματιζόμαστε μια μέρα όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, όπου οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν ή και να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια από το να είναι περιορισμένοι μόνο στα εμπορικά σχέδια που διατίθενται στην αγορά. Το TX300P-1800, το οποίο είναι διαθέσιμο με μια μεγάλη γκάμα μελανιών και παράγει υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις, είναι ιδανικό γι’ αυτό το νέο τρόπο εκτύπωσης υφάσματος που αναπτύσσεται στην αγορά”.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του μέλλοντος

Σχεδιασμένος ειδικά για την απευθείας εκτύπωση υφάσματος, ο οκτάχρωμος Mimaki TX300P-1800 διαθέτει μια νέα κεφαλή εκτύπωσης, η οποία ρίχνει μελάνι σε μεγάλες ταχύτητες για να εξασφαλίσει ακριβή τοποθέτηση της κουκίδας σε μεγάλο κενό μεταξύ κεφαλής και υλικού. Αυτό καθιστά τον εκτυπωτή ιδανικό για υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις σε όλους τους τύπους υφασμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών με μεγαλύτερο πάχος ή με ανάγλυφη επιφάνεια. Στα βασικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

  •          Ανάλυση εκτύπωσης έως 1080 dpi με μεγέθη σταγόνας από 6 έως 24 pl. Οι μικρότερες σταγόνες αποδίδουν υψηλή ανάλυση ενώ οι μεγαλύτερες χρησιμοποιούνται στις υψηλές ταχύτητες.
  •          Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι διπλάσια σε σχέση με αυτήν ενός κοινού εκτυπωτή και φτάνει τα 68 m2/ώρα.
  •          Σταθερή τροφοδοσία του υφάσματος, η οποία διατηρεί την ιδανική τάση, βασιζόμενη στην αξιόπιστη τεχνολογία της Mimaki, η οποία έχει αναπτυχθεί μέσα από χρόνια έρευνας & ανάπτυξης στον τομέα των inkjet ψηφιακών εκτυπωτών υφάσματος.
  •          Επιλογή μεταξύ sublimation dyedisperse dyepigmentreactive dye, & acid dye μελανιών για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Τα μελάνια Sublimation dye θα είναι διαθέσιμα στην παρουσίαση του εκτυπωτή στην έκθεση και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σύντομα. Οι συσκευασίες διατίθενται σε σακούλες των 2 λίτρων για την εξασφάλιση της συνεχούς εκτύπωσης σε μεγαλύτερες παραγωγές.
  •          Λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης και καθαρισμού τυχόν αποφραγμένων ακροφύσιων. Το Nozzle Recovery System – Σύστημα Ανάκτησης Ακροφύσιων- εξασφαλίζει ότι τα λειτουργικά ακροφύσια ενεργούν σαν αντικαταστάτες των αποφραγμένων μέχρι αυτά να καθαριστούν.
  •          Δυναμικά λογισμικά εκτύπωσης, το συμπεριλαμβανόμενο Mimaki RasterLink6 ή το προαιρετικό TxLink3 Lite. Το τελευταίο προσφέρει RGB και CMYK αντικατάσταση χρωμάτων σε αρχεία raster και vector, ώστε να επιτευχθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια εταιρικά ή άλλα ειδικά χρώματα καθώς και να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής διαφορετικών χρωματικών παλετών.
  •          Παραγωγή μεγάλων σχεδίων χωρίς ενώσεις από μια μοναδική εικόνα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων repeat & mirror.
  •          Απλή δημιουργία πολύχρωμων ICC προφίλ.

“Περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε τι θα πουν οι επισκέπτες της ITMA για τον νέο TX300P-1800,” προσθέτει ο κύριος Horsten. “Πιστεύουμε ότι η ποιότητα, η ταχύτητα και η ανταγωνιστική τιμή του εκτυπωτή θα δημιουργήσει νέες ιδέες στους επισκέπτες του περιπτέρου μας ως προς το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Περιμένουμε λοιπόν με χαρά να δουλέψουμε μαζί τους και να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο μέσα από τον οποίο θα εξελιχθεί η εκτύπωση υφάσματος στο μέλλον.”

Η διαθεσιμότητα του νέου Mimaki TX300P-1800 αναμένεται για τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για ένα ραντεβού στο περίπτερο της Mimaki κατά την διάρκεια της έκθεσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

 

Σχετικά Άρθρα

4 Μαΐου 2021
H Epilog Laser προσθέτει το Fusion Edge στην δημοφιλή της σειρά μηχανών χάραξης/κοπής Laser
Το νέο Fusion Edge διαθέτει γρήγορες, εύκολες και ακριβείς δυνατότητες τοποθέτησης γραφικών χάρης στην χρήση κάμερας και ταχύτητα χάραξης IPS 120 (3,05 m/s).
3 Απριλίου 2021
Ψηφιακή Εκτύπωση Υφάσματος: Εύκολα & Προσιτά με το νέο TS100-1600
Την νέα προσθήκη στην σειρά 100 της Mimaki αποτελεί ο εκτυπωτής sublimation transfer TS100-1600,  ιδανικός για τους επαγγελματίες που αναζητούν την είσοδο στην ψηφιακή εκτύπωση sublimation  ή μια νέα προσθήκη...
19 Ιανουαρίου 2021
Νέο Eco Router από την Comagrav
Η Comagrav είναι μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες μηχανών CNC router & επίπεδων κοπτικών plotter για βιομηχανικές κατασκευές στους τομείς της διαφήμισης & συσκευασίας καθώς και επεξεργασίας ξύλου, υλικών...