Η Mimaki κάνει «αλλαγή παιχνιδιού» στην αγορά UV superwide format με τον νέο της UV εκτυπωτή στα 3.2m!

ujv55-drupa
29 Ιουνίου 2016 | Νέα

Η Mimaki παρουσιάζει  τον νέο UV LED inkjet εκτύπωση πλάτους 3.2m, UJV55-320,ο οποίος ήρθε να αναπληρώσει το κενό μεταξύ των δημοφιλών εκτυπωτών rolltoroll που υπάρχουν σε κάθε μαγαζί υπηρεσίας εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους και τους σημαντικά ακριβότερους εκτυπωτές superwide, στους οποίους επενδύουν οι μεγαλύτερες εταιρίες εκτυπώσεων ή τα εργοστάσια κατασκευής σημάνσεων.

Για καιρό το προαναφερθέν κενό καλυπτόταν από χαμηλού κόστους εκτυπωτές superwide μικρότερων κατασκευαστών , κυρίως κινέζικης προέλευσης. Το βασικό τους πλεονέκτημα ήταν το μεγάλο πλάτος σε χαμηλή τιμή. Δυστυχώς όμως πολύ συχνά η χαμηλή τιμή σήμαινε συμβιβασμό με τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν λόγω της χαμηλής ποιότητας κατασκευής και της μη απρόσκοπτης λειτουργίας, καθιστώντας σε  βάθος χρόνου την επένδυση ασύμφορη.

Το νέο Mimaki UJV55-320 ακυρώνει πλέον την αγορά των κινέζικων εκτυπωτών, ενώ ξεχωρίζει από όλους τους εκτυπωτές 3.2m των γνωστών κατασκευαστών, καθώς δημιουργεί ένα εντελώς νέο σημείο εκκίνησης στην αγορά με μοναδικά χαρακτηριστικά και μια άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Μεγάλες επιγραφές backlit εσωτερικού χώρου με οικονομικές λάμπες LED ζητούνται όλο και περισσότερο σε χώρους όπως αεροδρόμια, σταθμοί ΜΜΜ αλλά και εμπορικά κέντρα και καταστήματα, καθώς οι μεγάλες εταιρίες αποζητούν διαφήμιση φιλική προς το περιβάλλον,” αναφέρει ο κύριος Mike Horsten, Γενικός Διευθυντής Marketing της Mimaki Ευρώπης. “Το νέο UJV55-320 είναι ιδανικό για τέτοιου είδους εφαρμογές και οι επαγγελματίες θα εντυπωσιαστούν πραγματικά με το ευρύ χρωματικό φάσμα και τον βαθμό κάλυψης των μελανιών του εκτυπωτή. Και ακόμα καλύτερα, προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης στην κατηγορία του, εξασφαλίζοντας αποδοτικές παραγωγές.”

Ένας πολύπλευρος εκτυπωτής για εφαρμογές σημάνσεων

Το νέο Mimaki UJV55-320 τυπώνει σε ταχύτητες έως 110 m2/h και ανάλυση έως 1200 dpi, ανάλογα με το υλικό εκτύπωσης. Η άμεση σταθεροποίηση και το στέγνωμα των μελανιών UV inks σημαίνει ότι τα γραφικά βγαίνουν από τον εκτυπωτή στεγνά και είναι έτσι άμεσα διαθέσιμα για περεταίρω επεξεργασία, εξασφαλίζοντας μικρότερους χρόνους παραγωγής.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του UJV55-320 συγκαταλέγονται:

  • Τα διαθέσιμα χρώματα είναι cyan, magenta, yellow, black, light cyan, light magenta & λευκό και ο εκτυπωτής μπορεί να εγκατασταθεί με τετραχρωμία ή εξαχρωμία με λευκό. Τα χρώματα Light cyan & light magenta μειώνουν την εμφάνιση κόκκου στις ανοιχτές αποχρώσεις και εξασφαλίσουν ομαλές χρωματικές διαβαθμίσεις.
  • Το λευκό μελάνι αποδίδει λαμπερά χρώματα σε διαφανή ή χρωματιστά υλικά. Η εκτύπωση τριών στρώσεων, χρώμα-λευκό-χρώμα είναι ιδιαίτερα πρακτική για γραφικά σε τζάμια ή backlit σημάνσεις, όπυ τα χρώματα αποδίδουν ζωντανά τόσο τη μέρα όσο και τις νυχτερινές ώρες. Επιπλέον, το σύστημα Mimaki Circulation Technology (MCT) διατηρεί την ποιότητα εκτύπωσης του λευκού χρώματος, φροντίζοντας να το ανακυκλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι έτσι μειώνεται και η φύρα σε μελάνι.
  • Ενσωματωμένες λυχνίες LED στην έξοδο του υλικού από την εκτύπωση δίνουν την δυνατότητα στους χειριστές να ελέγχουν την ποιότητα εκτύπωσης και να βλέπουν το ρεαλιστικό αποτέλεσμα με φωτισμό σε backlit γραφικά κατά την διάρκεια της παραγωγής.
  • Η λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης τυχόν αποφραγμένων ακροφύσιων και ο άμεσος καθαρισμός ή αντικατάσταση τους, εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα και αδιάκοπη εκτύπωση.
  • Ο εκτυπωτής ενσωματώνει την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτύπωσης δύο ξεχωριστών ρολών από το ίδιο υλικό  με διαφορετικά γραφικά. Τα ρολά σε αυτήν την λειτουργία έχουν πλάτος από 210 έως 1,524 mm, ενώ η απόσταση μεταξύ των δύο ρολών ανιχνεύεται αυτόματα από τον εκτυπωτή.
  • Το λογισμικό RasterLink 6 ενσωματώνει την πατενταρισμένη λειτουργία Mimaki Advanced Pass System (MAPS) για υψηλή ποιότητα και μείωση του φαινομένου banding, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

 

“Το UJV55-320 είναι ο καλύτερος εκτυπωτής στο είδος του και αναδεικνύει την μεγάλη εξειδίκευση της Mimaki στην τεχνολογία εκτυπώσεων,” προσθέτει ο κύριος Horsten, “φέρνοντας πολλές καινοτομικές λειτουργίες που αναπτύχθηκαν μέσα στα χρόνια σε έναν εκτυπωτή. Αποτελεί την ιδανική προσθήκη για ήδη υπάρχουσες παραγωγές σε επιγραφές και σημάνσεις καθώς και μια οικονομική είσοδο στην αγορά για εταιρίες που θέλουν αν αναπτυχθούν σε νέους, αποδοτικούς τρόπους παραγωγής.”

Το UJV55-320 θα βρίσκεται στο περίπτερο της Mimaki στην έκθεση DRUPA (Αίθουσα 1 / Περίπτερο A04), η οποία πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ Γερμανίας από 31 Μαΐου έως και 10 Ιουνίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες & δείγματα ή για ένα ραντεβού στο περίπτερο της Mimaki κατά την διάρκεια της έκθεσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6640511 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Tags

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.