H Mimaki περνάει στην «υβριδική» εποχή & καινοτομεί με τον TX300P-1800 MkII

13 Σεπτεμβρίου 2020 | Νέα

Το Mimaki Tx300P-1800 MkII είναι ιδανικό για μικρού/μεσαίου μεγέθους παραγωγές με απαιτήσεις για ευελιξία.

Πώς μπορεί κανείς να διαφοροποιηθεί στον σημερινό κόσμο της ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος? Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, αυτός ο εξαιρετικά γρήγορα εξελισσόμενος τομέας απαιτεί ευέλικτη παραγωγή σε συνδυασμό με μια ευρεία γκάμα δημιουργικών και ταυτόχρονα κερδοφόρων εφαρμογών που απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Mimaki ανέπτυξε τον ψηφιακό εκτυπωτή TX300P-1800 MkII: μια πραγματικά υβριδική λύση όσον αφορά την διαδικασία εκτύπωσης, τα μελάνια και το εύρος των υλικών εκτύπωσης. Χάρης στην  μοναδική του λειτουργική ευελιξία, ο εκτυπωτής πληροί όλες τις απαιτήσεις μιας μικρής/μεσαίας παραγωγικής μονάδας, η οποία χειρίζεται ποικίλλων ειδών παραγγελίες σε μικρά τιράζ.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα? Το TX300P-1800 MkII είναι η απόλυτη entry-level λύση τόσο για απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα όσο και σε χαρτί θερμομεταφοράς. Μια και μόνο μηχανή υποστηρίζει διαφορετικές μεθόδους εκτύπωσης χάρης στην δομή των εναλλασσόμενων platen και στους τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς μελανιών, που επιτρέπουν στον χρήστη εύκολη εναλλαγή από την μια μέθοδο εκτύπωσης στην άλλη, προσφέροντας ευελιξία στην παραγωγή

: Κατά την απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα, το περίσσιο μελάνι που περνά μεπσα από το ύφασμα συγκεντρώνεται σε ένα δοχείο ενσωματωμένο στο platen. Κατά την εκτύπωση σε χαρτί θερμομεταφοράς αυτό το platen αντικαθίσταται εύκολα από τον ίδιο τον χειριστή με ένα vacuum platen.

Πολλαπλές επιλογές σε Μελάνι
Όσον αφορά τα μελάνια, το TX300P-1800 MkII μπορεί να εγκατασταθεί με έναν μοναδικό τύπο μελανιού ανάμεσα από τους 5 που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην ψηφιακή εκτύπωση: dye sublimation, disperse, acid, reactive ή pigment. Ενναλακτικά οι διαθέσιμοι συνδυασμοί μελανιού είναι pigment/direct sublimation, pigment/sublimation transfer & direct sublimation/sublimation transfer. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό εξασφαλίζει τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα ανάλογα με την εφαρμογή. Από βαμβάκι, λινό, μετάξι, μαλλί και δέρμα, έως πολυεστέρα, νάιλον και άλλα υφάσματα, το TX300P-1800 MkII είναι ιδιαίτερα ευέλικτο όσον αφορά την ποικιλία των υλικών.

Mimaki Core Technologies
Για την καλύτερη δυνατή απόδοση, όσον αφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα, το Mimaki TX300P-1800 MkII ενσωματώνει όλες τις  βασικές τεχνολογίες αιχμής της Mimaki’s, συμπεριλαμβανομένων των Mimaki Advanced Pass System (MAPS4) για την μείωση του φαινομένου των γραμμών εκτύπωσης και το Nozzle Check Unit (NCU) για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης εκτύπωσης. Επιπρόσθετα, ο εκτυπωτής ενσωματώνει και την καινοτομία  ‘high head gap’, η οποία επιτρέπει την ρύθμιση της απόστασης μεταξύ κεφαλών εκτύπωσης και υλικού για την εξασφάλιση της ακριβούς τοποθέτησης της σταγόνας του μελανιού, ιδιαίτερα σε «δύσκολα» υφάσματα όπως αυτά με μεγαλύτερο πάχος ή πυκνή πλέξη.

Ιδανικό για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν την δραστηριότητά τους με ποιοτική εκτύπωση σε ποίκιλλες εφαρμογές, από την μόδα και την αθλητική ένδυση έως την εσωτερική διακόσμηση και τις σημάνσεις, το Mimaki Tx300P-1800 MkII προσφέρει νέους τύπους προϊόντων και άνοιγμα σε νέες αγορές.

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.