Διάτρητα αυτοκόλλητα βινύλια για γραφικά υαλοπινάκων

31 Ιανουαρίου 2011 | Νέα

Η Daltec A.E. ανακοινώνει την συνεργασία της με την εταιρία κατασκευής διάτρητων αυτοκόλλητων Contra Vision.

Contra Vision

Η εταιρία ξεκίνησε την πορεία της στην αγορά το 1985 και της ανήκουν οι πατέντες και άλλα πνευματικά δικαιώματα για την μεγαλύτερη γκάμα διάτρητων υλικών στις γραφικές εφαρμογές, έχοντας 25 εφευρέσεις στο ενεργητικό της.

Contra Vision Performance

Η σειρά Contra Vision Performance αποτελείται από διάτρητα πολυμερικά αυτοκόλλητα βινύλια πάχους 180μm, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής. Τυπώνονται άψογα με μελάνια Solvent / Eco-Solvent / UV / UV-μεταξοτυπίας / Latex, εφαρμόζονται εύκολα κι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

bus

 

 

 

 

 

 

Περισσότερο από ένα One Way

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της σειράς Contra Vision Performance δίνουν την δυνατότητα ποικίλων εφαρμογών και τα ξεχωρίζει από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς:

 • Επιστρώσεις πολυμερικού βινυλίου
  Στην Contra Vision μια λευκή και μια μαύρη στρώση βινυλίου πλαστικοποιούνται μαζί κι έπειτα προστίθεται η διαφανής κόλλα. Έτσι παράγεται ένα παχύ, ισχυρό υλικό αντοχής με χαμηλό βαθμό συρρίκνωσης και το οποίο αφαιρείται εύκολα χωρίς να «σπάει». Αντίθετα, τα κοινά υλικά One Way είναι πιο λεπτά και έχουν συνήθως μαύρη κόλλα, επομένως είναι αδύνατον να αφαιρεθούν μονοκόμματα ενώ συχνά αφήνουν υπολείμματα μαύρης κόλλας στην επιφάνεια εφαρμογής.

 

 • Διαφανής ακρυλική κόλλα διαλύτη
  Η διαφανής ακρυλική κόλλα διαλύτη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες και προσφέρει αξιόπιστη επικόλληση στην επιφάνεια εφαρμογής. Η αφαίρεση της μεμβράνης όταν αυτό απαιτηθεί γίνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να μένουν υπολείμματα κόλλας.

 

 • Μοναδική τεχνολογία Grayliner
  Η τεχνολογία του γκρι σιλικονόχαρτου είναι μια σημαντική βελτίωση των διάτρητων βινυλίων, η οποία είναι πατέντα και συναντάται μόνο στα υλικά της Contra Vision. Το γκρι χρώμα που φαίνεται μέσα από το διάτρητο βινύλιο, προσομοιάζει το εσωτερικό ενός κτηρίου ή οχήματος κι έτσι, πριν εφαρμοστεί το υλικό, οι τελικοί πελάτες μπορούν να έχουν μια πολύ κοντινή προσέγγιση της οπτικής του εφαρμοσμένου γραφικού. Αυτό λύνει το πρόβλημα των υπηρεσιών εκτύπωσης, οι οποίες, θέλουν να δείξουν το γραφικό σωστά και να αποφύγουν τα «ξεπλυμένα» χρώματα που φαίνονται με το λευκό σιλικονόχαρτο και απογοητεύουν συχνά τον πελάτη ή την χρήση παραπάνω ποσοτήτων μελανιού για μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του θέματος.

 

 • Διαφάνεια 30% & 40%
  Η διαφάνεια των διάτρητων υλικών ορίζεται από την διάμετρο και την απόσταση των τρυπών στο βινύλιο. Τα γραφικά είναι πιο έντονα με το υλικό μικρότερης διαφάνειας (30% ή 70/30). Το φαινόμενο της ορατότητας από την μια πλευρά μόνο ενισχύεται με το υλικό μεγαλύτερης διαφάνειας (40% ή 60/40). Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή και η Contra Vision προσφέρει και τις δύο λύσεις.
  Η διαφάνεια 40% είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για γραφικά σε μεγάλες επιφάνειες, π.χ. προσόψεις κτιρίων και πλαϊνά παράθυρα μεγάλων οχημάτων. Τα υλικά με διαφάνεια 30% χρησιμοποιούνται κυρίως όταν τα γραφικά πρέπει να είναι έντονα, όπως βιτρίνες καταστημάτων, γραφικά εσωτερικού χώρου (π.χ. σε γραφεία), παρμπρίζ αυτοκινήτων κ.α.

 

 • Contra Vision BACKLITE
  Τα γραφικά υαλοπινάκων έχουν μια λευκή επίστρωση κάτω από το θέμα για την ενίσχυση της οπτικής εντύπωσης του γραφικού όταν αυτό παρατηρείται από έξω και μια μαύρη επίστρωση στην εσωτερική πλευρά για την καλύτερη δυνατή όραση προς τα έξω. Κατά τις νυχτερινές ώρες όμως τα φώτα στο εσωτερικό ενός κτιρίου ή αυτοκινήτου μειώνουν ή μερικές φορές σχεδόν εξαφανίζουν το γραφικό αν δεν υπάρχει επαρκής εξωτερικός φωτισμός. Γι αυτόν τον λόγο αναπτύχθηκε το Contra Vision Backlite, το οποίο έχει μόνο μια φωτοδιαπερατή λευκή επίστρωση κάτω από το θέμα κι έτσι με τον εσωτερικό φωτισμό (π.χ. σε βιτρίνες καταστημάτων) τα γραφικά αναδεικνύονται όλες τις ώρες. Επιπλέον αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με το κοινό One Way όπου απαιτείται περιορισμός της ορατότητας προς το εσωτερικό τις νυχτερινές ώρες.

 

 • Πλαστικοποίηση Clear
  Τα διάτρητα βινύλια χάνουν την ιδιότητα της ορατότητας από την μια πλευρά όταν οι τρύπες φράζουν από την σκόνη και την υγρασία του περιβάλλοντος. Για την καλύτερη δυνατή οπτική διαύγεια συνίσταται η χρήση της πολυεστερικής πλαστικοποίησης για εφαρμογή σε επίπεδες επιφάνειες. Για καμπύλες επιφάνειες κι ακόμα μεγαλύτερο βαθμό διαύγειας χρησιμοποιείται η χυτή PVC πλαστικοποίηση.
  Το πολυεστερικό σιλικονόχαρτο των πλαστικοποιήσεων της Contra Vision Performance υπερτερεί των χάρτινων που συναντώνται σε άλλα υλικά καθώς ενισχύει την διαύγεια τους.
 

 

Σχετικά Άρθρα

12 Οκτωβρίου 2022
Υπεροχή με Image Perfect!
H Daltec, πιστή στην ποιότητα, παρουσιάζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα αυτοκόλλητα Image Perfect για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά!
9 Σεπτεμβρίου 2022
H Daltec ντύνει το Skoda Fabia Rally2 Evo μας για το EKO Acropolis Rally
Ο Σεπτέμβριος μπαίνει πολύ δυναμικά και με ανανεωμένη διάθεση για την Daltec: Oλικό ντύσιμο του οχήματος Skoda Fabia Rally2 Evo στα πλαίσια του αγώνα Ράλλυ Ακρόπολις!
9 Ιουλίου 2022
Εναλλακτικές λύσεις στην βασική σειρά: Η ORAFOL παρουσιάζει νέες λύσεις PVC-free
H ORAFOL ανταποκρινεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις PVC-free στην αγορά των γραφικών τεχνών με PVC-free αυτοκόλλητα & πλαστικοποιήσεις, ως εναλλακτικές προτάσεις στη βασική της σειρά.