Ο νέος inkjet εκτυπωτής Mimaki TS500P-3200 για υφάσματα

2 Μαρτίου 2016 | Νέα

Η τάση για ποικιλία στα σχέδια και χαμηλού όγκου παραγωγές αυξάνει την ζήτηση για super-wide μηχανήματα ψηφιακής εκτύπωσης υφάσματος.

Η Mimaki, κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία ψηφιακών εκτυπωτών & κοπτικών μεγάλου μεγέθους για τις αγορές της επιγραφοποιίας, υφασμάτων & βιομηχανίας ανακοινώνει τον super-wide inkjet εκτυπωτή TS500P-3200. Με πλάτος 3.2m και μελάνια sublimation, το μηχάνημα αποτελεί μια εξειδικευμένη λύση εκτύπωσης σε χαρτί θεμομεταφοράς για την βιομηχανία των υφασμάτων και είναι ιδανικό για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, που περιλαμβάνουν τα υφάσματα επιπλώσεων και τις σημάνσεις εσωτερικών χώρων. 

«Κομμένο & ραμμένο» για την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σε προσωποποιημένες λύσεις διακόσμησης

“Συστήματα εκτύπωσης inkjet χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην βιομηχανία παραγωγής ρούχων αντί για τα συμβατικά αναλογικά συστήματα, χάρης στην  δυνατότητά τους να προσφέρουν εύκολα και γρήγορα ποικιλία σχεδίων κατά παραγγελία σε χαμηλούς όγκους,” επισημαίνει ο κύριος Mike Horsten, Γενικός Διευθυντής Marketing της Mimaki Ευρώπης.

Όλα ξεκίνησαν με την βιομηχανία της μόδας, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης κατά παραγγελία για την παραγωγή προσωποποιημένων σχεδίων σε διάφορες ποσότητες χωρίς περιορισμούς. Βλέπουμε τώρα την τάση να αναπτύσσεται στην εσωτερική διακόσμηση και την στυλιστική διαμόρφωση κατοικιών.

Επιπλέον, η αλλαγή δεν περιορίζεται στον τρόπο παραγωγής, αλλά επηρεάζει επίσης και τον τόπο παραγωγής. Οι παραγωγικές μονάδες μεταφέρονται από τις απομακρυσμένες περιοχές εκτός πόλης σε αστικές περιοχής κοντά στον καταναλωτή. Πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα διευρυνθεί στην παραγωγή υφασμάτων σε μεγάλα πλάτη για υφάσματα επιπλώσεων, από κουρτίνες μέχρι καλύμματα για καναπέδες και μαξιλάρια καθώς και σε σεντόνια. Οι προσωποποιημένες λύσεις και η καθυστερημένη παράδοση, δεν συμβαδίζουν.

Απλό, γρήγορο, οικολογικό

Ο inkjet εκτυπωτής super-wide TS500P-3200, είναι ιδανικός για την εκτύπωση υφασμάτων αυτού του τύπου, ενσωματώνοντας νέου τύπου κεφαλές εκτύπωσης για υψηλές ταχύτητες που φτάνουν τα 180 m2/ώρα. 12 κεφαλές σε χιαστί διάταξη τριών σειρών παράγουν σταγόνες σε υψηλές ταχύτητες με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρήσουν την κατάλληλη γωνία και να εξασφαλίσουν την ακριβή τοποθέτηση της κουκίδας ακόμα και σε μεγάλο διάκενο μεταξύ κεφαλής και υλικού. Αυτή η ιδιότητα του, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας εκτύπωση σε λεπτά οικονομικά χαρτιά θερμομεταφοράς.

Το σύστημα Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4), αποτελεί μια λειτουργία που μειώνει το φαινόμενο του banding, αποδίδοντας μια ομοιόμορφη, υψηλής ποιότητας εικόνα ανάμεσα στα πάσα. Επιπρόσθετα, ο νέος σχεδιασμός του συστήματος αυτόματης τροφοδοσίας του υλικού – Auto Media Feeder (AMF) επιτρέπει την σταθερή τροφοδοσία του χαρτιού θερμομεταφοράς στις υψηλές ταχύτητας διατηρώντας την ποιότητα της εκτύπωσης.

Πέρα από την υψηλή απόδοση, ο εκτυπωτής είναι απόλυτα φιλικός προς το περιβάλλον και δεν εκπέμπει βλαβερές οργανικές ενώσεις μετά την εκτύπωση, ενώ χάρης στο γεγονός ότι είναι ελαφρύς συμβάλλει στις μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά την μεταφορά του.

Η υψηλής απόδοσης τεχνολογία υποστηρίζει την καινοτομία στην αγορά

Το MimakiTS500P-3200 ενσωματώνει μια σειρά από παραγωγικά πλεονεκτήματα που ξεχωρίζουν:

  • Το πλάτος εκτύπωσης στα 3.2m είναι πρακτικό για εκτύπωση θερμομεταφοράς sublimation σε υφάσματα μεγάλου πλάτους για κουρτίνες, σεντόνια και άλλα υφάσματα επιπλώσεων.
  • Ταχύτητα εκτύπωσης υψηλής παραγωγικότητας έως 180m2/ώρα
  • Νέες κεφαλές εκτύπωσης και νέος μηχανισμός τροφοδοσίας υλικού εξασφαλίζουν υψηλή ταχύτητα και ποιότητα σε πλάτος 3.2m
  • Το σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας του υλικού AMF τροφοδοτεί υλικό πλάτους έως 3.2m και βάρους 130kg, διατηρώντας σταθερή τροφοδοσία και υψηλή ποιότητα εκτύπωσης
  • Ο μηχανισμός για μείωση του τσαλακώματος υποστηρίζει την παράγωγη υψηλής ταχύτητας σε χαρτί μεγάλου πλάτους
  • Το υψηλής απόδοσης λογισμικό RIP TxLink3 Liteορίζει τον όγκο του μελανιού ανά χρώμα και δίνει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλων σχεδίων χωρίς ενώσεις από ένα μοναδικό αρχείο (συμπεριλαμβανομένων των pattern repeat &mirror).

Η συνεχής εκτύπωση υποστηρίζεται από το σύστημα Nozzle Check Unit (NCU), το οποίο αυτόματα ανιχνεύει και ανακτά τυχόν φραγμένα ακροφύσια, ενώ ταυτόχρονα το σύστημα Nozzle Recovery System (NRS) εξασφαλίζει την μέγιστη αποδοτικότητα του εκτυπωτή. Επιπλέον τα μεγάλα δοχεία μελανιού στην εξωτερική μονάδα εκτύπωσης εξασφαλίζουν συνεχή τροφοδοσία και εκτύπωση χωρίς διακοπή.

Ονειρευτείτε εκτύπωση μεγάλου μεγέθους σε ύφασμα

Η αγορά της εσωτερικής διακόσμησης συνεχώς μεγαλώνει, και ο κύριος Horsten προσθέτει: “Η ζήτηση για σημάνσεις εσωτερικής διακόσμησης με υφάσματα αυξάνεται σε σύγκριση με την εκτύπωση PVC solvent. Αυτό συμβαίνει εν μέρει λόγω της ευελιξίας στην παραγωγή, η οποία επιτρέπει να είναι τα σχέδια ιδιαίτερα δημιουργικά και ταυτόχρονα μαζί με τα υφάσματα εκτύπωσης να ακoλουθούν τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς για κάτι πιο ιδιαίτερο και προσωποποιημένο.

Η Mimaki είναι ενθουσιασμένη που έχει την δυνατότητα να δώσει την λύση που ζητά η αγορά τόσο των υφασμάτων για σημάνσεις όσο και των υφασμάτων για επιπλώσεις. Η φαντασία δεν έχει όρια, και η λύση μας εξασφαλίζει να μην υπάρχει περιορισμός στην εκτύπωση της ιδέας.”

Ο εκτυπωτής TS500P-3200 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση ITMA 2015 στο Μιλάνο και είναι ήδη διαθέσιμος προς παραγγελία. Επιπλέον, μπορείτε να τον δείτε live στην έκθεση FESPA DIGITAL 2016, 8-11 Μαρτίου στο Άμστερνταμ.

Fabric Sig

Για περισσότερες πληροφορίες ή για ένα ραντεβού στο περίπτερο της Mimaki κατά την διάρκεια της έκθεσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

12 Οκτωβρίου 2022
Υπεροχή με Image Perfect!
H Daltec, πιστή στην ποιότητα, παρουσιάζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα αυτοκόλλητα Image Perfect για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά!
9 Σεπτεμβρίου 2022
H Daltec ντύνει το Skoda Fabia Rally2 Evo μας για το EKO Acropolis Rally
Ο Σεπτέμβριος μπαίνει πολύ δυναμικά και με ανανεωμένη διάθεση για την Daltec: Oλικό ντύσιμο του οχήματος Skoda Fabia Rally2 Evo στα πλαίσια του αγώνα Ράλλυ Ακρόπολις!
9 Ιουλίου 2022
Εναλλακτικές λύσεις στην βασική σειρά: Η ORAFOL παρουσιάζει νέες λύσεις PVC-free
H ORAFOL ανταποκρινεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις PVC-free στην αγορά των γραφικών τεχνών με PVC-free αυτοκόλλητα & πλαστικοποιήσεις, ως εναλλακτικές προτάσεις στη βασική της σειρά.