Nέα γενιά επίπεδων UV LED εκτυπωτών από την Mimaki

9 Ιανουαρίου 2017 | Νέα

 

Τα δύο νέα αυτά μοντέλα αντικατοπτρίζουν την συνεχή επένδυση της Mimaki σε έρευνα και ανάπτυξη με στόχο να παρέχει τις κορυφαίεες λύσεις στην αγορά τηε εκτύπωησης. Σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διαθέτουν υψηλότερη παραγωγικότητα, ανώτερη ποιότητα εκτύπωσης και μεγαλύτερη ευελιξία.

«Έχουμε δει έναν πολύ μεγάλο αριθμό των UV εκτυπωτών μας να εγκαθίστανται σε κατασκευαστικές μονάδες, εμπορικά κέντρα και καταστήματα τύπου «κάντο μόνος σου» με εργαλεία και συσκευές, με στόχο την δημιουργία προσωποποιημένων αντικειμένων», αναφέρει ο κύριος Mike Horsten, γενικός διευθυντής μάρκετιγκ της Mimaki Ευρώπης. «Η νέα γενιά των εκτυπωτών μας θα διασφαλίσει την απόλυτη εμπειρία σε τέτοιου είδους πελάτες μας καθώς τα προϊόντα θα παράγονται γρηγορότερα. Επιπλέον, αναμένουμε θερμή υποδοχή τους σε εταιρίες παραγωγής επιγραφών, διαφημιστικών & τουριστικών ανικειμένων, οι οποίες πάντοτε αναζητούν πιο παραγωγικούς και αποδοτικότερους τρόπους εργασίας».

Υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών

Οι νέοι εκτυπωτές UJF-3042 MkII και UJF-6042 MkII, οι οποίοι αντικαθιστούν τα προηγούμενα μοντέλα UJF-3042HG & UJF-6042, διαθέτουν ταχύτητες εκτύπωσης που είναι 20% πιο γρήγορες απ’ αυτές των προκατόχων τους. Αυτοί οι εκτυπωτές, όπως και οι περισσότεροι εκτυπωτές της Mimaki, έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους μελανιών, υποστηρίζοντας έτσι ένα πολύ ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Για παράδειγμα, τα μελάνια LUS-120 είναι ιδανικά για εκτύπωση σε μαλακά, εύκαμπτα υλικά/επιφάνειες όπως μεμβράνες για ηλεκτρονικές συσκευές ή πορτοφόλια/θήκες για smart phones, δεδομένου ότι η ελαστικότητα τους ανέρχεται στο 170% χωρίς να κάνουν ρωγμές όταν πιέζονται ή διπλώνουν.

Τα μελάνια LUS-150, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους νέους εκτυπωτές στο εγγύς μέλλον, είναι ιδανικά για εσωτερικές πινακίδες, τρόπαια και άλλα ακρυλικά αντικείμενα και αυτό οφείλεται στην άριστη πρόσφυση τους σε τέτοιου ειδους υλικά.

Επιπλέον, τα άκαμπτα μελάνια LH-100 είναι ιδανικά για εξαρτήματα ή προϊόντα όπως στυλό, αναπτήρες κ.α., που πρέπει να αντεχουν τα υψηλά επίπεδα τριβών.

Τα μελάνια LH-100, όταν χρησιμοποιούνται με το inkjet αστάρι της Mimaki PR-200, αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για την εκτύπωση σε γυαλί, μέταλλο και ρητίνες, η οποία παραδοσιακά ήταν δύσκολη με μελάνια UV. To Mimaki Clear Control (MCC), ένα διαφανές βερνίκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να τονίσει επιφάνειες τοπικά ή εξ΄όλοκλήρου καθώς και να πραγματοποιήσει ανάγλυφα εφέ με πολλαπλά περάσματα.

Οι λεπτομέρειες

Για να στηρίξουν την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας σε παραγωγικές μονάδες, το λιανικό εμπόριο και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με εκτυπώσεις, οι νέοι εκτυπωτές UJF-3042 MkII και UJF-6042 MkII ενσωνατώνουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Εκτύπωση σε μέγιστες ταχύτητες των 2,48 m2 / ώρα και 3,52 m2 / ώρα αντίστοιχα, παρέχοντας 20% βελτιωμένη ταχύτητα συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα και με δυνατότητα εκτύπωσης σε αντικείμενα πάχους έως 153 χιλιοστά.
  • Ενισχυμένη μηχανική λειτουργικότητα με ένα τραπέζι εκτύπωσης που κινείται κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης για τη μείωση των κραδασμών, την ακριβή τοποθέτηση κουκίδας και την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και υλικών.
  • Προκαθορισμένη λειτουργία Mimaki Expand Color στο πρόγραμμα RasterLink αναβαθμισμένη απεικόνιση χρώματος με πιο ζωντανά μονόχρώμα και φωτεινότερους τόνους δέρματος.
  • Λειτουργία χωρίς προβλήματα με την αυτόματη ανίχνευση και καθαρισμό των φραγμένων ακροφυσίων, αντικαθιστώντας τα με καλά ακροφύσια για να εκτυπώσουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αυτό επιτρέπει συνεχή εκτύπωση και μειώνει την φύρα λόγω ελαττωματικών ακροφυσίων. Επιπλέον, η λειτουργία Mimaki CirculationTechnology (MCT) ανακυκλώνει το λευκό μελάνι σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόληψη της χρωστικής καθίζησης που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των ακροφύσιων.
  • Ιδιαίτερα σημαντικό σε περιβάλλοντα λιανικής πώλησης, είναι το πλήρες προστατευτικό κάλυμμα της επιφάνειας εκτύπωσης αυτών των νέων μοντέλων, το οποίο βελτιώνει την ασφάλεια και διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της εκτύπωσης, κρατώντας τη σκόνη και άλλους ρύπους έξω από το σύστημα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιαμένοι για την παρουσίαση αυτών των νέων μοντέλων, η οποία έγινε για πρώτη φορά στην έκθεση VISCOM στο Παρίσι μαζί με την πλήρη γκάμα κορυφαίων εκτυπωτών της Mimaki, με έμφαση στον UJV55-320, έναν roll-to-roll εκτυπωτή με πλάτος 3,2m, ιδανικό για την παραγωγή σημάνσεων backlit και τον TX300P-1800 για την απευθείας εκτύπωση ευρείας γκάμας υφασμάτων. Η Mimaki έχει κάτι για κάθε ανάγκη! Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε με τους επαγγελματίες νέες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν αν δημιουργηθούν προσθέτοντας έναν εκτυπωτή της Mimaki στην νέα ή ήδη υπάρχουσα παραγωγική τους μονάδα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες & δείγματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-6640511 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.