Επιτυχής παρουσία της Daltec στην Έκθεση «Συσκευασία»

6 Νοεμβρίου 2018 | Νέα

H Daltec Α.Ε. με επιτυχία συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση ”Συσκευασία ” από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo. Παρουσιάστηκαν διαφορετικές τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης της κορυφαίας Ιαπωνικής κατασκευάστριας εταιρίας Mimaki πάνω σε ποικίλα υλικά & αντικείμενα, προσφέροντας φρέσκες ιδέες & λύσεις σε εφαρμογές συσκευασίας για όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

Η παρουσίαση προϊόντων μέσα από την συσκευασία τους έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και πλέον όλο και πιο συχνά παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταυτότητα τους. Οι εταιρείες επώνυμων προϊόντων αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τις ετικέτες και την συσκευασία τους, ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στην αγορά. Μια μεγάλη πρόκληση της εποχής μας ονομάζεται «Προσωπικό αίσθημα πολυτέλειας» δηλαδή η δυνατότητα να υπάρχουν προσωποποιημένες συσκευασίες/ετικέτες για το τελικό πελάτη.

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν την νέα αυτή ανάγκη της αγοράς, αυξάνουν τη γκάμα που μπορούν να προσφέρουν: Ειδικές ή περιορισμένου αριθμού εκδόσεις, συλλεκτικές / εποχιακές συσκευασίες και προϊόντα που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό αποτελούν πλέον κάτι σύνηθες στην αγορά.

Για να λειτουργήσει σωστά, απαιτείται ο περιορισμός της χρήσης συμβατικών τρόπων παραγωγής διότι υπάρχει η ανάγκη για μικρότερες ποσότητες και ταχύτερους χρόνους παράδοσης.

Επιπλέον, υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για γρήγορη παραγωγή δειγμάτων και πρωτοτύπων συσκευασίας, ώστε να επιταχυνθεί και η διαδικασία του σχεδιασμού, πριν τα τελικά σχέδια μιας συσκευασίας ή ετικέτας προχωρήσουν σε παραγωγή.

Εδώ βρίσκεται και η μεγάλη ευκαιρία της ψηφιακής εκτύπωσης: Η Mimaki έχει αναπτύξει καινοτόμα, οικονομικά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι η παραγωγή ετικετών και συσκευασίας ανταποκρίνεται σε αυτές τις εναλλασσόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Οι τελικοί πελάτες λοιπόν μπορούν να είναι πολύ ευέλικτοι στα προϊόντα που προσφέρουν και στις ποσότητες που παράγουν από αυτά.

Κατευθείαν εκτύπωση σε άκαμπτα υλικά

Στο περίπτερο της Daltec οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τον επιτραπέζιο επίπεδο UV LED εκτυπωτή UJF-3042ΜΚΙΙ της Mimaki, ο οποίος αποτελεί την ιδανική λύση για απ’ ευθείας εκτυπώσεις άκαμπτων υλικών & αντικειμένων, ακόμα και σε περιβάλλον καταστήματος.

Oι εκτυπωτής διαθέτει επιφάνεια εργασίας 30 x 42cm και το ύψος υλικού που μπορεί να διαχειριστεί φτάνει τα 15cm. Τα μελάνια που ενσωματώνει είναι 100% άοσμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη ειδικής εγκατάστασης εξαερισμού και φέρουν την πιστοποίηση Greenguard Gold, η οποία είναι ένδειξη για τη φιλική προς τον καταναλωτή ιδιότητά τους.

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι CMYK, Lc, Lm, Λευκό Μελάνι για εκτύπωση σε διαφανή ή σκουρόχρωμα υλικά και Διαφανές Βερνίκι για γυαλιστερά ματ ή ανάγλυφα εφέ. Επίσης υπάρχει η επιλογή της χρήσης Primer μέσα από το κανάλι του μελανιού για τοπική εφαρμογή όπου μπορεί να χρειαστεί.

Για την εκτύπωση κυλινδρικών αντικειμένων διατίθεται προαιρετικά ο μηχανισμός Kebab, ο οποίος υποστηρίζει την εκτύπωση 360° σε αντικείμενα διαμέτρου 10-110mm και βάρους έως 2Kg.

Ασημί μελάνι για εντυπωσιακές ετικέτες

Επιπλέον στο περίπτερο παρουσιάστηκε η λύση print&cut της σειράς CJV150. Η παράγωγη ετικετών με εκτύπωση και αυτόματη κοπή περιγράμματος προσφέρει ιδιαίτερη ευελιξία, ενώ τα φωτεινά χρώματα περιλαμβάνουν, εκτός από την βασική τετραχρωμία, ασημί, για εντυπωσιακά μεταλλικά εφέ και λευκό για εκτύπωση σε διάφανα ή σκουρόχρωμα υλικά.

Με ανάλυση έως τα 1440 dpi, ταχύτητα έως 56,2 m2/ώρα και τέσσερις διαθέσιμες διαστάσεις (75/107/130/160), οι εκτυπωτές αποτελούν μια πρακτική, οικονομική λύση στην παραγωγή ετικέτας.

Ευελιξία, Μεγάλη Γκάμα Υλικών & Άμεσο Στέγνωμα

Η Daltec με χαρά παρουσίασε την επαναστατική σειρά UCJV300, που αποτελεί την νέα προσθήκη στην γκάμα εκτυπωτών ρολού UV LED της Mimaki και ενσωματώνει την λειτουργία εκτύπωσης και κοπής.

Οι εκτυπωτές διατίθενται σε τρεις διαστάσεις (75/107/160) και τυπώνουν ευρύτατη γκάμα υλικών, ακόμα και αυτά που έχουν ευαισθησία στην θερμότητα όπως λεπτά φιλμ, υφάσματα και ανεπίστρωτες μεμβράνες, τα οποία δεν μπορούν να τυπωθούν με μελάνια solvent ή latex, όπου η θερμότητα είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση του υλικού.

Τα μελάνια UV, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες επιτρέπουν αμεσότητα και ταχύτητα στην παραγωγή, καθώς η κοπή και περεταίρω επεξεργασία του υλικού μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς αναμονή στεγνώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και παρουσίαση μιας μεγάλης γκάμας εκτυπώσιμων αυτοκόλλητων μεμβρανών και ακρυλικών φιλμ κοπής/χάραξης, επικοινωνήστε με την Daltec στο 210 6640511-13 ή στείλτε email στο info@daltec.gr

Σχετικά Άρθρα

25 Οκτωβρίου 2023
Create Color – Ανοιχτή εκδήλωση της Daltec A.E.!
Εξερευνήστε έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικές ιδέες γεμάτες χρώμα σε 2D & 3D Printing στην ανοιχτή εκδήλωση της εταιρείας μας 18/11/2023!
12 Οκτωβρίου 2023
Η Daltec διοργανώνει Σεμινάριο Wrapping Επαγγελματικού Οχήματος!
Η Daltec σε συνεργασία με την Image Perfect διοργανώνει σεμινάριο ντυσίματος επαγγελματικού οχήματος στις 10 & 11 /11/2023.
3 Οκτωβρίου 2023
Νέα συνεργασία με τα υλικά PVC-Free της Kavalan !
Με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα η νέα συνεργασία της Daltec, έχει στο επίκεντρό της υλικά ψηφιακής εκτύπωσης PVC-Free.