
Η Mimaki Europe, παρουσιάζει τον πρώτο της εκτυπωτή UV-DTF (UV curable, direct-to-film), τον UJV300DTF-75, στη FESPA Global Print Expo 2025. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Mimaki σε βιώσιμη, ενεργειακά αποδοτική UV τεχνολογία μαζί με την ήδη ανεπτυγμένη τεχνολογία εκτύπωσης DTF σε υφάσματα, αυτό το νέο προϊόν παράγει υψηλής ποιότητας προσωποποιημένες εκτυπώσεις, ιδανικές για αντικείμενα όλων των σχημάτων και μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ανομοιογενείς ή στρογγυλές επιφάνειες, πολλά από τα οποία ήταν μέχρι πρότινος αδύνατον να τυπωθούν με την απευθείας εκτύπωση UV.
Το UJV300DTF-75 αποτελεί ένα από τα πολλά προϊόντα καινοτομίας, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην έκθεση (Αίθουσα1.2 / Περίπτερο B20), καθώς η Mimaki ξεκινά τους εορτασμούς των 50 χρόνων της.
Το νέο UJV300DTF-75 χρησιμοποιεί μια μέθοδο μεταφοράς εκτύπωσης, όπου το γραφικό εκτυπώνεται απευθείας πάνω σε ένα φιλμ που διαθέτει κόλλα, έπειτα εφαρμόζεται πάνω σε ένα φύλλο μεταφοράς και τέλος αυτό εφαρμόζεται πάνω στο αντικείμενο. Αυτή η μέθοδος διευρύνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθώς και τις εφαρμογές, με μειωμένο ρίσκο λάθους εκτύπωσης πάνω στο εκάστοτε αντικείμενο.
Εξοπλισμένος με ειδικά ροδάκια συγκράτησης υλικού από σιλικόνη, ο εκτυπωτής αντιμετωπίζει αποτελεσματικά θέματα όπως το ξεφλούδισμα του φιλμ ή μετατόπιση της κόλλας, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερότητα εκτύπωσης και κατ’ επέκταση ποιότητα και ακρίβεια.
Ο εκτυπωτής ενσωματώνει τις βασικές τεχνολογίες αιχμής της Mimaki, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αυτόματου ελέγχου κι ανάκτησης ακροφύσιων, ανακύκλωσης μελανιού και αποφυγής σύγκρουσης κεφαλής-υλικού με αισθητήρα , ώστε να εξασφαλίζει αξιοπιστία και ελάχιστη παρεμβολή του χειριστή.
Διευρύνοντας τις λύσεις UV, η Mimaki ταυτόχρονα παρουσιάζει στην FESPA τη νέα γενιά μελανιών UV, ELS-170 και ELH-100. H σειρά πληροί τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης REACH (SVHC regulation) και ταυτόχρονα διαθέτει την πιστοποίηση GREENGUARD Gold certified, ώστε να καλύπτει την νομοθεσία τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.
Ο εκτυπωτής UJV300DTF-75 χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό των δύο αυτών μελανιών: Το ELH-100 (άκαμπτες ιδιότητες – hard ink) για λευκό μελάνι και διάφανο βερνίκι και το ELS-170 (εύκαμπτες ιδιότητες – flexible ink) για CMYK, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα αντοχή και την απαιτούμενη ελαστικότητα.


Η Mimaki πρεσβεύει την διαφορά στην εκτύπωση
Για τη σηματοδότηση των 50 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας της στις αγορές εκτύπωσης sign graphics, industrial & textile, η Mimaki παρουσιάζει το όραμά της ‘Print Different’. Αυτή η πρωτοβουλία τιμά την πορεία της Mimaki σε καινοτόμες τεχνολογίες και ενισχύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρίας για δημιουργικότητα, και βιωσιμότητα στην βιομηχανία των ψηφιακών εκτυπώσεων.
Σε απόλυτη αρμονία με αυτό το όραμά της, το περίπτερο της Mimaki στη FESPA περιλαμβάνει μια σειρά από λύσεις για διάφορους τομείς , πολλές από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση.
Μια από αυτές τις νέες τεχνολογίες είναι ο εκτυπωτής direct-to-textile Tx330-1800, με δυνατότητα εκτύπωσης τόσο σε χαρτί θερμομεταφοράς όσο και σε ύφασμα κατευθείαν. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται η λύση επίπεδης εκτύπωσης και κοπής JFX600 & CFX Series, το νέο μοντέλο entry-level print & cut solvent CJV200-160, τα roll-to-roll εκτυπωτές UV, UJV100-160plus & UCJV330-160, ο εκτυπωτής 3,2 μέτρων για απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα TS330-3200DS καθώς και η επαναστατική λύση εκτύπωσης φυσικών υφασμάτων TRAPIS.