UCJV150-160
Η σειρά εκτυπωτών UCJV150 της Mimaki αποτελούν την νέα εξέλιξη στην ψηφιακή εκτύπωση υλικών σε ρολό, ενσωματώνοντας την διπλή λειτουργία εκτύπωσης και κοπής με μελάνια UV. Προσφέρουν πληθώρα εφαρμογών όπως σημάνσεις, πόστερ, φωτεινές επιγραφές, banner, display, POP, ετικέτες, ταπετσαρίες, καμβά, συσκευασίες κ.α., διαθέτοντας μια εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Διατίθενται σε διαστάσεις 75/107/130/160 και με 4-χρωμία (C M Y K).
Ανάλυση εκτύπωσης:έως 1200 dpi
Μέγιστη ταχύτητα: έως 13,4 m2/h
Μέγιστο πλάτος εκτύπωσης: 1610 mm
Μέγιστο πάχος υλικού:1 mm
Τύπος μελανιών: UV
Χρώματα: C M Y K
Συσκευασία μελανιών:1L

Ένα γραφικό, δύο όψεις

Εκτύπωση σε 4 στρώσεις ,για παράδειγμα χρώμα, μαύρο, λευκό, χρώμα, είναι εφικτό στο μοντέλο UCJV300-160, προσφέροντας μια μοναδική λειτουργία εκτύπωσης που επιτρέπει τη δημιουργία δυναμικών backlit γραφικών, τα οποία «μορφοποιούν» την εικόνα τους ανάλογα με τον φωτισμό. Αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό δίνει την δυνατότητα στους σχεδιαστές και τους επαγγελματίες εκτυπώσεων να παράγουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, διατηρώντας χαμηλό λειτουργικό κόστος και μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής.


Ευελιξία με ποικιλία υλικών σε ρολό

Η τεχνολογία UV LED επιτρέπει την εκτύπωση υλικών με ευαισθησία στη θερμότητα, όπως ανεπίστρωτες μεμβράνες, λεπτά φιλμ, υφάσματα κ.α. σε αντίθεση με τις τεχνολογίες solvent & latex,όπου η θερμότητα είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση του μελανιού.


Ενσωματωμένη λειτουργία κοπής

Η λειτουργία της αυτόματης κοπής καθιστά εύκολη την άμεση παραγωγή ετικετών, αυτοκόλλητων, γραφικών για τζάμια / δάπεδα, POP display, σημάνσεις αυτοκινήτων, συσκευασίες κ.α. με ένα μηχάνημα. Επιπλέον, η τεχνολογία UV αποτρέπει τα συνήθη προβλήματα που σχετίζονται με την κοπή αμέσως μετά την εκτύπωση με μελάνια solvent ή latex, όπως είναι ο διαχωρισμός του εκτυπωμένου υλικού από τον φορέα του.


Άμεσο στέγνωμα του μελανιού για άμεση χρήση του γραφικού

Οι εκτυπώσεις με την σειρά UCJV στεγνώνουν άμεσα ακόμη και στις υψηλότερες ταχύτητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την γρήγορη εκτύπωση και άμεση παράδοση του τελικού προϊόντος, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες που απαιτούν πιο αργή εκτύπωση για να καλύψουν τον χρόνο στεγνώματος του μελανιού ή την εξάτμιση των διαλυτών. Σε πολλές περιπτώσεις το άμεσο στέγνωμα και η υψηλή αντοχή σε μηχανικές φθορές που διαθέτουν τα μελάνια UV, εξαλείφουν την ανάγκη για φινίρισμα, όπως π.χ. την πλαστικοποίηση, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να μειώσουν τον χρόνο παραγωγής τους και να επωφεληθούν ταυτόχρονα από την μείωση του κόστους τους.


Προστιθέμενη αξία με το λευκό μελάνι

Ο συνδυασμός του λευκού με τα χρώματα στο μοντέλο UCJV300-160 προσφέρει την δυνατότητα εκτύπωσης διάφανων ή χρωματιστών υλικών. Σε σύγκριση με τα μελάνια τεχνολογίας latex / solvent, τα μελάνια UV αποδίδουν μεγαλύτερη κάλυψη με χαμηλότερη κατανάλωση μελανιού ανά τετραγωνικό μέτρο εκτύπωσης, διατηρώντας ταυτόχρονα την φωτεινότητα και την σωστή απόδοση των χρωμάτων στο γραφικό. Χάρης στο υψηλό επίπεδο κάλυψης του λευκού μελανιού, επιτυγχάνεται η εκτύπωση block-out, επιτρέποντας την δημιουργία γραφικών σε τζάμια, τα οποία μπορούν να έχουν διαφορετικό γραφικό σε κάθε πλευρά, όπως π.χ. η επιγραφή ωθήσατε / έλξατε σε πόρτες. Έτσι οι επαγγελματίες εξασφαλίζουν άψογα γραφικά δύο όψεων με ελάχιστη φύρα και χαμηλά κόστη εκτύπωσης.


Νέο διάφανο βερνίκι

Το νέο διάφανο βερνίκι εμπλουτίζει την σειρά μελανιών με εύκαμπτες ιδιότητες LUS-170 για τους UV εκτυπωτές ρολού UCJV300-160-. Το βερνίκι διευρύνει τις σχεδιαστικές προτάσεις και προσφέρει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στους χρήστες των εκτυπωτών, καθώς μπορούν να παραχθούν εντυπωσιακά γραφικά με γυαλιστερό, ματ ή και ανάγλυφο φινίρισμα.

Με την διαθεσιμότητα του νέου διάφανου μελανιού για την σειρά εκτυπωτών UCJV300, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η τεχνολογία Mimaki Clear Control (MCC) σε εκτυπωτές ρολού. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την σταθεροποίηση του μελανιού, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση σκόνης στην επιφάνεια εκτύπωσης, όταν αυτή είναι ακόμα κολλώδης. Έτσι επιτυγχάνονται πιο καθαρά και πιο λεία εφέ με βερνίκι.

Για να απλοποιηθεί περισσότερο η διαδικασία δημιουργίας οπτικών εφέ, η Mimaki προσφέρει το πακέτο ARTISTA UV Texture Library μαζί με το λογισμικό RasterLink6 Plus που συνοδεύει την σειρά UJCV300. Σε αυτό περιλαμβάνονται 129 ανάγλυφα μοτίβα για χρήση με το Adobe Illustrator.

UCJV300_A18.


Δυνατότητα κοπής με ID στο πρόγραμμα Raster Link 6 Plus

Η σειρά UCJV διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος Raster Link 6 Plus, το οποίο υποστηρίζει την λειτουργία ID CUT για εύκολη και γρήγορη εκτύπωσης και κοπή. Μαζί με τα σημάδια αναγνώρισης κοπής πάνω στο υλικό, το λογισμικό Raster Link 6 Plus συμπεριλαμβάνει και αναγνώριση barcode, που διαβάζεται από τον αισθητήρα αναγνώρισης κοπής και δίνει στο UCJV πληροφορίες για την κοπή και περιστροφή της κεφαλής ώστε να ξεκινά αυτόματα η διαδικασία κοπής. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η εκτύπωση και η κοπή περιλαμβάνουν σύνθετα δεδομένα, καθώς ο εκτυπωτής διαβάζει μεμονωμένες ή ομαδοποιημένες εργασίες.

Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης το Fine Cut plug in για το πρόγραμμα Adobe Illustrator, επιτρέποντας την προεπισκόπηση της εκτύπωσης τεσσάρων στρωμάτων, ώστε ο χειριστής να έχει την δυνατότητα να δει το day/night εφέ πριν πραγματοποιηθεί η εκτύπωση. Επιπλέον υποστηρίζονται αρχεία PDF, έκδοσης 1.5 και άνω.

ucjv_Rasterlink6plus


Βασικές τεχνολογίες Mimaki

Περιλαμβάνονται επίσης οι βασικές λειτουργίες που χαρακτηρίζουν την τεχνολογία εκτύπωσης της Mimaki, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και συνεχή παραγωγικότητα:

  • Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4) – χρησιμοποιεί έναν προηγμένο μοτίβο από αλγόριθμους για την μείωση του φαινομένου του banding.
  • Variable Dot Printing (VDP) – χρησιμοποιεί μεταβλητή κουκίδα, μικρότερες σταγόνες για πιο ομαλές χρωματικές διαβαθμίσεις και μεγαλύτερες σταγόνες για ομοιόμορφα «πλακάτα» θέματα.
  • Waveform Control (WFC) – χρησιμοποιεί συντονισμένες συχνότητες για τις ιδιότητες του κάθε χρώματος μελανιού ώστε οι μεμονωμένες σταγόνες να σχηματοποιούνται και να τοποθετούνται με απόλυτη ακρίβεια.
  • Mimaki Circulation Technology (MCT) – συνεχής ανακύκλωση του λευκού μελανιού για την αποφυγή απόφραξης των ακροφύσιων.
  • Nozzle Check Unit (NCU) – αυτόματη ανίχνευση και καθαρισμός τυχόν φραγμένων ακροφύσιων μέσα από μια διαδικασία ελέγχου των σταγόνων του μελανιού ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ειδικούς αισθητήρες.
  • Nozzle Recovery System (NRS) – αυτόματη εκχώρηση των λειτουργικών ακροφύσιων προς αντικατάσταση τυχόν αποφραγμένων μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
  • Half Cut (HC) – διακεκομμένη κοπή του φορέα του υλικού εκτύπωσης, η οποία αφήνει ένα μικρό σημείο ένωσης, το οποίο εύκολα αποσπάται όταν αυτό χρειαστεί για ευκολία στην διαχείρηση και λιγότερη φύρα στα κομμένα γραφικά.
  •  Over Cut (OC) – εγκάρσια κοπή στα σημεία εκκίνησης και λήξης ώστε το τελικό προϊόν να έχει καθαρά κομμένες άκρες χωρίς σημεία όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί κοπή.
  • Continuous (C) – αυτόματη και συνεχής ανίχνευση των σημείων κοπής για απόλυτη ακρίβεια.
  • Segment (S) – ανίχνευση ενδιάμεσων σημείων κοπής στην κατεύθυνση της τροφοδοσίας του υλικού, ώστε να πραγματοποιούνται διορθώσεις σε κάθε στάδιο της κοπής, εξασφαλίζοντας έτσι ακρίβεια στις μεγάλου μήκους κοπές, ακόμα κι αν το γραφικό μετατοπιστεί.
ΜοντέλοUCJV300-160UCJV150-160
Τύπος ΚεφαλήςOn-demand piezo head
Ανάλυση Εκτύπωσης300dpi, 600dpi, 900dpi, 1200dpi
Μέγεθος ΣταγόναςMin. 7pl, max. 28pl
Αποσταση κεφαλήςManual 3 degrees adjustment (2,0/2,5/3,0mm)
Ταχύτητα Εκτύπωσης4C Draft mode: 25,8 sqm/h
4C Standard mode: 15,7 sqm/h
7C Draft mode: 13,4 sqm/h
7C Standard mode: 8,0 sqm/h
4C Draft mode: 13,4 sqm/h
4C Standard mode: 8,0 sqm/h
ΜελάνιΤύποςLED-UV ink:  LUS-170
Χρώματα4C(C,M,Y,K)
7C(C,M,Y,K,Lc,Lm,W)
4C (C,M,Y,K)
Χωρητικότητα1L (Bottle supply)
Μέγιστο Πλάτος Εκτύπωσης1.610mm (63,4in)
Μέγιστο Πλάτος Υλικού1.620mm (63,8in)
Πάχος Υλικού1,0mm or less
Εξωτερική Διάμετρος Υλικούφ250mm or less
Βάρος Υλικού40 kg or less
Ταχύτητα ΚοπήςMax.300mm/s (420mm/s in 45 degrees direction)
Πίεση Κοπής10-450gf
ΚοπίδιΤύποιEccentric cutter, blade for small character, blade for reflective sheet
blade for fluorescent sheet, standard blade for vinyl
Ενεργειακή ΚλάσηVCCI Class A / FCC Class A / Compliant with UL 60950-, ETL /
CE Marking (EMC, Low Voltage Machinery Directive), RoHS/
CB Report / REACH・ENERGY STAR® /RCM
ΣύνδεσηUSB2.0 / Ethernet1000 BASE-T
ΤροφοδοσίαSingle phase(AC100 – 120/ 200 – 240V±10%, 50/60Hz±1Hz)x2
Κατανάλωση ΕνέργειαςAC100V: 1.44kW / AC200V:1.92kW ×2 or less
Συνθήκές ΛειτουργίαςTemperature: 20 -30 degrees, humidity: 35-65% Rh(Non-condensing)
Εξωτερικές Διαστάσεις(Μ×Π×Υ)2.900×776×1.475mm (114,2×30,6×58,1in)
Βάρος188 kg (414,5lb)183 kg (403,4lb)

UJCV Series

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ UCJV SERIESdownload filedownload