Ο ψηφιακός εκτυπωτής, UCJV, της  Mimaki είναι ένας UV LED για εκτύπωση και κοπή σε υλικά ρολού ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών και ευελιξία σε πολύ προσιτή τιμή. Εκτυπώνει και κόβει (ή κόβει πρώτα και εκτυπώνει μετά) ετικέτες, αυτοκόλλητα, σήμανση αυτοκινήτων,κλπ. Διαθέσιμος με 4χρωμια (C M Y K) ή 7χρωμια (C M Y K Lc Lm W Cl). Με τα μελάνια UV η επεξεργασία του τελικού αποτελέσματος είναι άμεση για κοπή ή  πλαστικοποίηση του καθώς ο χρόνος αναμονής στεγνώματος είναι μηδενικός.
Ανάλυση εκτύπωσης: έως 1200 dpi
Μέγιστη ταχύτητα: έως 25,8 m2/h
Μέγιστο πλάτος εκτύπωσης: 1610 mm
Μέγιστο πάχος υλικού:1 mm
Τύπος μελανιών: UV
Χρώματα: C M Y K W Cl Lc Lm
Συσκευασία μελανιών:1L

Ευελιξία με UV εκτυπωτή για υλικά σε ρολό

Ο UCJV300-160 δίνει τη δυνατότητα για ποικιλία εφαρμογών όπως ετικέτες, αυτοκόλλητα, σημάνσεις αυτοκινήτων, πρωτότυπες συσκευασίες,κλπ. Οι λάμπες UV-LED επιτρέπουν την εκτύπωση ευαίσθητων στη θερμότητα υλικών διότι η θερμοκρασία κατα την εκτύπωση δεν είναι υψηλή. Τα υλικά αυτά θα ήταν πολύ ευαίσθητα για μηχανήματα Latex ή Solvent, καθώς σε αυτά απαιτείται θερμότητα για να αποτυπωθεί καλά το μελάνι.

 

Ενσωματωμένη δυνατότητα κοπής

Η λειτουργία της ενσωματωμένης κοπής καθιστά εύκολη την παραγωγή σε μεγάλους όγκους για ετικέτες,  αυτοκόλλητα, μεμβράνες τζαμιών, γραφικά δαπέδου, POP Art, σημάνσεις αυτοκινήτων, κα. Όταν πραγματοποιείται η κοπή πρώτα και μετά η εκτύπωση, αποτρέπονται συνήθη προβλήματα όπως η αποκόλληση της μεμβράνης, καθώς και άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με την κοπή μετά την εκτύπωση. Επίσης, υποστηρίζεται η δυνατότητα Half-Cut, που επιτρέπει την χάραξη του αυτοκόλλητου με ενώσεις.

 

Άμεσο στέγνωμα του μελανιού για άμεσα αποτελέσματα

Το μελάνι από τις εκτυπώσεις του UCJV300-160 στεγνώνει άμεσα ακόμη και στις υψηλότερες ταχύτητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την γρήγορη εκτύπωση και άμεση παράδοση του τελικού προϊόντος, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες που χρειάζονται πιο αργή εκτύπωση για να να καλύψουν τον χρόνο στεγνώματος του μελανιού ή την εξάτμιση των διαλυτών.

Νέο διάφανο βερνίκι

Το νέο διάφανο βερνίκι εμπλουτίζει την σειρά μελανιών με εύκαμπτες ιδιότητες LUS-170 για τους UV εκτυπωτές ρολού UCJV300. Το βερνίκι διευρύνει τις σχεδιαστικές προτάσεις και προσφέρει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στους χρήστες των εκτυπωτών, καθώς μπορούν να παραχθούν εντυπωσιακά γραφικά με γυαλιστερό, ματ ή και ανάγλυφο φινίρισμα.

Με την διαθεσιμότητα του νέου διάφανου μελανιού για την σειρά εκτυπωτών UCJV300, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η τεχνολογία Mimaki Clear Control (MCC) σε εκτυπωτές ρολού. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την σταθεροποίηση του μελανιού, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση σκόνης στην επιφάνεια εκτύπωσης, όταν αυτή είναι ακόμα κολλώδης. Έτσι επιτυγχάνονται πιο καθαρά και πιο λεία εφέ με βερνίκι.

Για να απλοποιηθεί περισσότερο η διαδικασία δημιουργίας οπτικών εφέ, η Mimaki προσφέρει το πακέτο ARTISTA UV Texture Library μαζί με το λογισμικό RasterLink6 Plus που συνοδεύει την σειρά UJCV300. Σε αυτό περιλαμβάνονται 129 ανάγλυφα μοτίβα για χρήση με το Adobe Illustrator.

Ένα γραφικό, Δύο όψεις

Εκτύπωση σε 4 layer (στρώσεις),για παράδειγμα χρώμα, μαύρο, άσπρο, χρώμα, είναι εφικτό στον UCJV300-160 (μόνο). Μοναδικά και δυναμικά γραφικά τα οποία “μορφοποιούν” την εικόνα τους ανάλογα με τον φωτισμό (backlit). Αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό δίνει την δυνατότητα στους σχεδιαστές και χειριστές να κατασκευάσουν εξαιρετικά προϊόντα, διατηρώντας το χαμηλό κόστος και χρόνο παραγωγής.

                                 

Σύστημα MAPS (Mimaki Advanced Pass System 4)

 

  maps31Γενικά, τα όρια μεταξύ των περασμάτων της εκτύπωσης είναι ευθείες γραμμές κι έτσι, και η παραμικρή απόκλιση από την ευθυγράμμιση τους δημιουργεί τις λεγόμενες «γραμμές» στην εκτύπωση και ανομοιομορφία στην εκτύπωση του εκάστοτε θέματος.

Με την λειτουργία MAPS4 το φαινόμενο των «γραμμών» σχεδόν εξαλείφεται καθώς οι σταγόνες του μελανιού κατανέμονται ομοιόμορφα ανάμεσα στα πάσα της εκτύπωσης κι έτσι η αποτύπωση του θέματος είναι πολύ πιο ποιοτική.

 

Τεχνολογία Wave form Control

 

waveform-control-technology1

 

Η τεχνολογία wave form control εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα στην ανάλυση, καθώς ορίζει τις σταγόνες του μελανιού να πέφτουν σε ευθείες γραμμές με σχεδόν τέλειο κυκλικό σχηματισμό, αποδίδοντας έτσι απόλυτα καθαρές γραμματοσειρές & γραμμές στα θέματα της εκτύπωσης

 

Τεχνολογία Μεταβλητής Κουκίδας

 

large-ink-dot-size

 

Το σύστημα μεταβλητής κουκίδας τοποθετεί με ακρίβεια σταγόνες από ελάχιστο μέγεθος 7pL έως μέγιστο στα 28pL.Οι μικρές σταγόνες δημιουργούν υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεις μεγάλης ευκρίνειας ενώ οι μεγαλύτερες χρησιμεύουν για τις εκτυπώσεις στις μεγάλες ταχύτητες κι έτσι καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

 

Παραγωγική Συντήρηση – Λειτουργία NRS

 

Productivity-maintenance

Παλαιότερα , όταν το πρόβλημα φραγμένων ακροφυσίων παρέμενε μετά από καθαρισμό κεφαλής, η κεφαλή χρειαζόταν να επισκευαστεί από τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό του διανομέα και η παραγωγή έπρεπε να σταματήσει μέχρι να τελειώσει η διαδικασία επισκευής. Η λειτουργία NRS (Nozzle Recovery System) επιτρέπει τη συνέχιση της χρήσης του εκτυπωτή χωρίς διακοπή, χρησιμοποιώντας καλής κατάστασης ακροφύσια να τυπώνουν στις θέσεις των φραγμένων έως ότου να λύσει το πρόβλημα ο εξουσιοδοτημένο τεχνικός του διανομέα.

 

Αποτροπή προβλημάτων στην ποιότητα εκτύπωσης – Σύστημα NCU

 

Prevention-print-quality-problemsΗ μονάδα ελέγχου των ακροφύσιων (Nozzle Check Unit) ανιχνεύει αυτόματα τυχόν φραγμένα ακροφύσια μέσα από μια διαδικασία ελέγχου των σταγόνων του μελανιού ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ειδικούς αισθητήρες. Στην περίπτωση που πραγματικά ανιχνευτούν φραγμένα ακροφύσια, αυτά καθαρίζονται αυτόματα κι έτσι η λειτουργία NCU συμβάλει δραστικά στην μείωση της φύρας και στην απόδοση ποιοτικών εκτυπώσεων.

 

Σταθερή Εκτύπωση με το Σύστημα Ανακύκλωσης Μελανιού – MCT

 

stable-printing

Η τεχνολογία ανακύκλωσης μελανιού (Mimaki Circulation Technology) δρα αποτελεσματικά στην αποφυγή καθίζησης των ιζημάτων στα χρώματα λευκό & ασημί, πραγματοποιώντας τακτική ανακύκλωση του μελανιού στο σύστημα τροφοδοσίας.

Έτσι εξασφαλίζεται η σταθερότητα της εκτύπωσης καθώς και λιγότερη φύρα στο μελάνι.

Δυνατότητα κοπής με ID στο πρόγραμμα RasterLink6 Plus

Ο UCJV300 διαθέτει την αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος Raster Link 6 Plus μαζί με λογισμικό που υποστηρίζει την λειτουργία ID CUT για εύκολες και γρήγορες εκτυπώσεις και κοπές. Μαζί με τα σημάδια αναγνώρισης κοπής πάνω στο υλικό, το λογισμικό του Raster Link 6 Plus συμπεριλαμβάνει και barcode. Το barcode, που διαβάζεται από τον αισθητήρα αναγνώρισης κοπής, δίνει στο UCJV300 πληροφορίες για την κοπή και περιστροφή της κεφαλής, και αυτόματα ξεκινάει την διαδικασία. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η εκτύπωση και η κοπή περιλαμβάνουν σύνθετα δεδομένα, καθώς ο εκτυπωτής διαβάζει μεμονωμένες ή ομαδοποιημένες εργασίες.

Rasterlink6plus

 

 

Μοντέλο:UCJV300-160
Τύπος κεφαλής:Piezo Head
Μέγιστο πλάτος εκτύπωσης:1.610 mm
Ανάλυση εκτύπωσης:300dpi, 600dpi, 900dpi, 1200dpi
Τύπος:LED-UV ink:  LUS-170
Επιλογές:1L μπουκάλι
Χρώματα:C M Y K (Lc Lm W Cl)
Τύπος:Έυκαμπτα
Βάρος:μέχρι 40 kg
Πάχος:μέχρι 1 mm
Τύπος λυχνιών:UV LED
Σύνδεση:USB2.0 / Ethernet 1000 BASE-T
Τροφοδοσία:Single phase(AC100 – 120/ 200 – 240V±10%, 50/60Hz±1Hz)x2
Εξωτερικές διαστάσεις(π x μ x υ):2.900×776×1.475 mm
Βάρος:188 kg

 

Mimaki UCJV300-160

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ UCJV SERIESdownload filedownload

Share This